УНТ Дніпро

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 444-го дня війни

399445 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Сьогодні – у Римі. Як завжди з такими візитами, є результат. Сьогодні ми стали міцнішими.

Зустрівся з Президентом Італії та Головою Ради міністрів. 

Почув, що Італія продовжить підтримку України – настільки, наскільки потрібно, щоб нам вистояти й захистити своїх людей, свою територію. Погоджуємо з Джорджею, пані Премʼєр-міністром, нові наші спільні оборонні кроки. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту неба. Є хороші речі, які зробимо разом для захисту на землі. 

Зустрівся з Папою Римським Франциском, і це була розмова, яка дійсно може вплинути на історію, дійсно може допомогти зупинити зло агресії.

Я розказав про злочини, які скоїли російські окупанти проти наших людей, про депортацію українських дітей… Невідоме навіть точне число – скількох дітей Росія вкрала з України і ховає від рідних, від України десь там, на чужині. Попросив Його Святість допомогти повернути наших дітей додому – в Україну.

Увечері звідси, з Риму, говорив із Президентом Південно-Африканської Республіки. Говорив про формулу миру, про справедливість, про те, що наш світ має бути об’єднаний правилами міжнародного права. Кожен, хто допомагатиме агресору зброєю, буде співучасником з усіма наслідками. Закликав пана Президента долучитися разом з іншими країнами світу, всіх континентів, Африки до спільної роботи для реалізації нашої формули миру.

І ще одне. Особливо я вдячний усім тим людям, які були на вулицях Рима з нашими, українськими, прапорами, які зустрічали українську делегацію з відкритим серцем і щирою доброю емоцією... Італія завжди має бути на стороні добра, щоб добро залишалося в Європі!»

Мої відео