УНТ Дніпро

Інформаційне агентство : Поліцейські заступили на охорону публічної безпеки під час проведення фестивалю «MRPL city 2021»

14564 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 6 серпня, в Маріуполі розпочинається масштабне триденне музичне свято. Поліцію переведено на посилений варіант несення служби. Спокій мешканців та гостей міста щодня забезпечуватимуть близько 500 правоохоронців. Перед початком фестивалю територію обстежили на відсутність вибухонебезпечних предметів.
Підготовка до проведення заходу розпочалася о 7:30. Фестивальне містечко у селищі Піщаний перевірили кінологи зі службовими собаками та вибухотехніки. Поліцейські обстежили територію площею 45000 м2 : пляж, сцени, службові приміщення, павільйони з вуличною їжею, бари та інші локації.
«Специфіка роботи полягала у перевірці великої кількості кофрів із професійним обладнанням, акустичною технікою, особистими речами персоналу, які не можна відкривати. Наші чотирилапі помічники ретельно обстежили всі важкодоступні місця - арматуру сцен, дроти та предмети, занурені у пісок. Собаки відпрацювали на 100 відсотків», - зазначив начальник кінологічного центру поліції Донецької області Леонід Котов.
Вибухових пристроїв та інших небезпечних предметів не виявлено. Такі перевірки здійснюватимуться щоденно. До охорони громадського порядку у дні музичного свята залучено весь штат кінологів із собаками, натренованими на пошук зброї та наркотиків.
На фестивалі забезпечено постійну присутність поліції, яка працюватиме цілодобово у три зміни. Аби свято відбувалося спокійно, на масовому заході чергуватимуть групи комунікації, а ювенальні поліцейські допомагатимуть у разі, якщо загубиться дитина.
З моря за безпекою відвідувачів стежить поліція на воді. До патрулювання вулиць задіяно військовослужбовців Національної гвардії.
Поліція Донеччини закликає гостей фестивалю дотримуватися закону та з розумінням ставитися до вжитих заходів безпеки.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Мої відео