УНТ Дніпро

Стягнення заборгованості по заробітній платі

Стягнення заборгованості по заробітній платі
440876 ПЕРЕГЛЯДІВ

47 341 348 гривень заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами стягнули державні виконавці #центральнаюстиція станом на 01.06.

Для того, щоб відновити порушене право громадян на оплату праці державний виконавець може:
- накласти арешт на рахунки боржника, відкриті у відділеннях банку;
- накласти арешт на рухоме та нерухоме майно;
- включити боржника до Єдиного реєстру боржників;
- в судовому порядку тимчасово обмежити керівника підприємтсва у праві виїзду за межі країни.

Такі дії створюють для боржника несприятливі умови, за яких він буде змушений повернути кошти, присудженні Вам судовим рішенням.

МИ НАГАДУЄМО:

Для стягнення заборгованості працівник може звернутися до суду в порядку:
наказного провадження (подається заява з вимогою працівника про стягнення нарахованої, але не виплаченої суми заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку);
позовного провадження (подається позов, у випадку наявності спору щодо розміру заборгованості з виплати заробітної плати та/або права на її отримання).

Працівники не обмежені у строках щодо звернення з вимогами про стягнення належної їм заробітної плати, а у разі звернення з вимогами про стягнення середнього заробітку за час затримки у розрахунку — обмежені 3-місячним строком.

До якого суду звертатись?
До суду l інстанції (районні, районні у містах, міські чи міськрайонні суди) за місцем розташування підприємства або за місцем реєстрації позивача.

Мої відео