УНТ Дніпро

Що робити та як виживати: такі питання ставлять собі розгублені аграрії України!

Що робити та як виживати: такі питання ставлять собі розгублені аграрії України!
11391 ПЕРЕГЛЯДІВ

Залишилось всього 4 місяці до старту продажу землі в Україні. Проте необхідні закони не встигли прийняти й досі. У Верховній Раді й досі залишається ціла купа питань, які необхідно вирішити перед тим, як починати роботу.

Зараз ще не створено фонд, який повинен буде підтримувати фермерів, немає жодних правил, які стосуються порядку продажу землі та порядку збору документів. Залишились невирішеними також питання, які стосуються кредитування та підтримки з боку банків. Тож аграрії просто шоковані. Коли їм пропонували підтримати законопроєкт про відкриття ринку землі, влада пообіцяла їм всі можливі засоби підтримки, які сприятимуть покращенню сучасної ситуації на ринку. Проте зараз всі відчувають, що їх ошукали. Адже зараз взагалі немає низки домовленостей, яка б гарантувала нашим фермерам захист. А це говорить про те, що тепер земля буде доступною лише для тих, у кого є гроші та тих, хто зможе взяти кредит в банку.

Серед аграріїв та фермерів наразі панує атмосфера повного безсилля. Вони не знають, що їм робити далі: як захистити себе? Як відстояти власні інтереси в умовах сьогодення. Тож як тепер вижити та при цьому знайти кошти для розвитку власного бізнесу, вони не знають. Відомо лише те, що всі кошти, які наразі є в землеробів, підуть на придбання нової партії засівальної речовини. Тож через декілька місяців в них не буде можливості ні з ким судитись. Зараз в першу чергу вони прагнуть захистити землю та тих, хто має паї. Адже вже багато років вони винаймають ґрунт за певний кошт. Зраз аграрії мають можливість розраховувати лише на себе, адже влада не робить нічого, аби якимось чином допомогти їм подолати кризовий стан, розповів Івченко. Але з часом побачимо, які результати покажуть нам фермери.

Мої відео