УНТ Дніпро

В Дніпро доправили пораненого чоловіка, в якого прилетіла снайперська куля!

В Дніпро доправили пораненого чоловіка, в якого прилетіла снайперська куля!
10816 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже багато років триває війна на Донбасі. Останнім часом багатьох поранених відвозять на лікування саме до Дніпра. По-перше, тому що не так далеко, а по-друге, через те, що в Дніпрі працюють прекрасні лікарі.

Сьогодні, Тетяна Губа, радниця голови Дніпровської ОДА розповіла на своїй сторінці в Фейсбуці про те, що до Дніпра сьогодні привезли пораненого бійця. Його евакуювали з місця проведення бойових дій вертольотом. Лікарі констатували в нього важке кульове поранення. За словами очевидців події та медичними висновками лікарів, можна констатувати, що скоріше за все чоловіка поранив снайпер.

Зараз в лікарні Дніпра намагаються врятувати життя чоловікові. Операцію проводить один із найкращих професорів-нейрохірургів Дніпра – Андрій Сірко. Лікарі передають, що прогноз поки сприятливий. Чоловік має прекрасний імунітет, тож скоріше за все, зовсім скоро він спокійно зможе пересуватись сам. Проте це лише прогнози та, на жаль, завжди є ризик того, що станеться щось непередбачуване.

Тетяна Губа підкреслила, що зараз в зоні бойових дій знаходиться головний хірург командування медичних сил Костянтин Гуменюк. Саме за його участі відбулась підготовка до транспортування пораненого. Він зупинив кровотечу, стабілізував хворого та підготовив до перевезення. Тож щиро дякуємо медикові, який так безстрашно врятував життя чоловікові.

Мої відео