УНТ Дніпро

Промисловість Хмельниччини різко втратила свої показники

Промисловість Хмельниччини різко втратила свої показники
19982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в Головному управлінні статистики Хмельницької області було проведено перевірку даних. Як виявилося, рівень промисловості впав майже на 25%. Все це відбулося за один місяць. Як розповідають у центрі, вони порівнювали сучасні показники із тими, які були в січні. Виявилось, що відносно попереднього місяця рівень промисловості складає лише 74,8%.

Найгірша ситуація наразі склалася із видобуванням. Цього місяця у Хмельниччині змогли отримати лише 41% від того показника, який демонстрували у січні. Це говорить про те, що попит на пропрацювання знаходиться на досить низькому рівні. Що ж стосується переробної галузі, то вона дала трохи кращі показники та дві третини вони все ж таки відпрацювали. А от металургійне виробництво виконало лише чверть свого плану.

Невелику, але добру статистику показала лише харчова промисловість. Вона зросла лише на 1%, проте у нинішній ситуації це є досить непоганим показником. Адже якщо вона так само піде до низу, то це принесе великі збитки до бюджету регіону.

Тішить аналітиків думка про те, що така порівняльна характеристика не може бути об’єктивним показником. Для того, щоб отримати більш-менш об’єктивний результат, нам необхідно порівнювати показники за січень із показниками за січень. А в нинішній ситуації порівнювали останній місяць попереднього року та перший місяць нового. Так, рівень промисловості впав на 6,5%, проте такий показник не є критичним. Його можна пояснити також і тим, що сезон лише починається. А от в розрізі добувної промисловості зріст відбувся того року аж на 15,3 відсотка. Також високі показники демонструє зараз і галузь постачання комунальних послуг, таких як газ, електроенергія, пар та кондиційоване повітря.

Автор: redactor.newsukraine
Мої відео