УНТ Дніпро

2020 рік – топ найпопулярніших професій в Україні

2020 рік – топ найпопулярніших професій в Україні
97986 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пандемія COVID-19 перевернула світ для всіх. Він ніколи вже не стане таким, який був раніше, бо нам необхідно рухатись вперед. Але аби рухатись, необхідно розуміти, куди. Тож аналітики провели великий збір статистичних даних та виявили, які професії у 2020 році стали найпопулярнішими, яких оголошень було найбільше і який сектор на ринку праці виплачував найбільшу зарплату.

Кількість вакансій зменшилась майже на третину. Адже дуже сильно постраждав туристичний та HoReCa напрями. Їм доводилось зачинятись на час карантину, працювати в пів сили, зменшувати заробітну плату та звільняти працівників. Проте, не дивлячись на це є професії, які сильно розвинулись за 2020 рік. Серед таких: банківська, IT та сфера доставлення. Цього року саме працівникам цих професій платили найбільше. За кількістю вакансій, резюме та рівня заробітної плати на першому місці безпосередньо сфера технологій. Вони одними з перших змогли організувати віддалену роботу та не втратили майже нічого через карантин.

Друге місце посіла банківська справа. Вони також швидко перелаштувались та відкрили велику кількість вакансій. Ну і третє місце посіло доставлення. Багато ресторанів та магазинів, аби не постраждати від карантинних обмежень, перейшли на доставлення. Вони підписали договори з найбільшими компаніями країни та наразі намагаються працювати з ними в повному обсязі.

Крім того, сильних втрат під час пандемії не зазнали й віддалені професії. Вони функціонували так само як і до того. А через те, що наразі виріс попит на онлайн-замовлення, замовників у цій сфері стало набагато більше. Адже люди не в змозі самостійно створити собі сайт для продажу, написати тексти, запустити рекламу та представити себе світу. Тож у 2021 році, навіть якщо пандемія вщухне, мало хто повертатиметься до звичного ритму. Аналітики вважають, що скоріше за все напрям віддаленої роботи продовжуватиме свій розвиток.


Мої відео