УНТ Дніпро

Будьте обережні! В Дніпрі почала знов діяти банда аферистів, які вимагають гроші з довірливих батьків

Будьте обережні! В Дніпрі почала знов діяти банда аферистів, які вимагають гроші з довірливих батьків
189921 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні стало відомо, що в Дніпрі знов розпочала діяти банда аферистів, які вимагають гроші з людей. Вони телефонують батькам та родичам якоїсь особи, кажуть, що з нею трапилась якась біда, і їй терміново необхідна велика сума грошей. Звісно, довірливі родичі, які розуміють, що трапитись може будь-що одразу ж переводять велику суму грошей на чийсь рахунок. У цей момент аферисти перехоплюють їх та зникають.

Знайти цю банду дуже важко, адже вони діють через одноразові телефони та захищені анонімні системи. Тому зараз поліція не може дати ніяких коментарів. Розслідування триває, і наразі вони намагаються відстежити, де і як вони набирають базу людей для своїх махінацій. Хто їм допомагає, і яким чином вони проводять грошові перекази.

Дніпрянка Анастасія розповіла про інцидент, який з нею нещодавно трапився. Анастасія пише, що з'явилися шахраї, вони дзвонять і кажуть, що це дочка. При цьому додають, що трапилася з нею біда. Жінка з переляку, навіть не зателефонувала дочці, переказала кошти. В стані афекту від таких подій ми здатні на все. І цим користуються шахраї. В ці декілька хвилин, вони контролюють, аби людина перевела гроші на потрібний рахунок, після чого зникають.

Тож аби не потрапити у халепу намагайтесь тримати себе в руках і в першу чергу зв’яжіться зі своїми близькими. Запитайте у шахраїв щось, аби впевнитись, чи взагалі вони знають щось про вас та вашу дочку чи сина. Так трапитись може будь-що, це не означає, що ви маєте просто зараз припинити відповідати на всі повідомлення та ігнорувати інформацію.

Просто будьте обережними, бо вже багато сімей постраждали від рук цих шахраїв. Не дайте їм ввести себе в оману і бережіть себе та своїх близьких від непередбачуваних подій. Особливо зараз, коли на вулиці слизько.

Мої відео