УНТ Дніпро

Об’єднання космічних підприємств у Дніпрі. Що ж на нас чекає?

Об’єднання космічних підприємств у Дніпрі. Що ж на нас чекає?
180606 ПЕРЕГЛЯДІВ

Що чекає Дніпропетровські заводи, які займаються конструюванням космічних кораблів у 2021 році? Одне із найцікавіших питань для мешканців міста, адже саме на них працює більшість населення. Вони поповнюють бюждет регіону, але з’явилась нова інформація щодо їхнього майбутнього.

Компанія "Космічно-ракетний центр "Південний" планує об’єднати під своїм початком космічні підприємства – Дніпра КБ "Південне" та завод "Південмаш". Проте це ще не все. Вони планують не лише злиття, а й продаж акцій якомусь стратегічному інвесторові. Держава хоче залишити за собою лише 75 % акцій.

Проте наразі це лише плани. Ніхто ще не вирішив продавати акції. А от об’єднанню бути. Чому так категорично? Тому що разом вони зможуть створити цілий стратегічний вузол для міста. Це допоможе підтримувати бюджет стабільним і не затримувати працівникам виплати, як це було раніше. Ніхто ж не планує у цьому році працювати задарма?

Що до продажу, то це не обов’язкова частина плану. Проте Уруський сказав, що якщо з'явиться можливість, то чому б і не скористатись нею?

Окрім того це надасть їм можливість вийти не лише на український ринок, а й розширити поставку за кордон. Зараз ситуація з стабільністю дуже крихка, проте саме кооперація має вирішити всі питання.

Мої відео