УНТ Дніпро

В Україні нова схема обману

В Україні нова схема обману
118251 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні шахраї придумали нову схему обману. Через те, що наразі в країні карантин та економічні проблеми вони обіцяють виплатити суму у розмірі 50 тисяч гривень. Однак, для того щоб отримати гроші потенційній жертві потрібно спочатку оплатити невелику комісію.

«Онлайн-компенсація від держави» - таку назву має нова афера, на яку шахраї ловлять довірливих українців. Злочинці користуються складним становищем в Україні, в яке потрапили громадяни в зв'язку з пандемією COVID-19, обіцяючи людям гроші нібито від держави на оплату комунальних послуг, медичних послуг або виплату через зараження коронавірусом. Цей список – нескінченний. Шахраї можуть запропонувати компенсувати що завгодно – оплату товарів іноземного виробництва, невикористані медичні послуги та інше. Вони будуть пропонувати все що завгодно, аби людину це зачепило і вона погодилась.

Це працює за такою схемою: потенційна жертва отримує смс-повідомлення, переходить на шахрайський сервіс, потім на екрані з'являється інформація, що користувачеві буде виплачена компенсація, наприклад, у розмірі 50 тисяч гривень. Але, для того щоб отримати гроші, необхідно сплатити комісію у розмірі 100-500 гривень.

Іноді, на цьому шахраї не зупиняються. Після сплати комісії вони просять сплатити кошти за формування рахунку, верифікацію та інші фальшиві послуги. І так до тих пір, поки людина не витратить усі кошти зі свого рахунку або зрозуміє, що це пастка.

Для того щоб не потрапити в пастку аферистів, потрібно: отримавши подібне повідомлення, краще перевірити інформацію через надійні джерела або взагалі проігнорувати ті ніяк не реагувати на схожі повідомлення.

Якщо у вас виникли питання з приводу компенсації від держави – краще звернутися до профільної державної установа за своїм місцем проживання.

Якщо ви потрапили до рук шахраїв, телефонуйте або звертайтеся онлайн до кіберполіції або телефонуйте на гарячу лінію Національного банку України.

Теги: Дніпро, Україна,шахраї, обман,афера,аферисти
Мої відео