УНТ Дніпро

Співробітники слідчого управління поліції Донеччини провели практичне заняття з курсантами ДЮІ

187785 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тонкощі розслідування заплутаних злочинів «з нуля», техніка проведення першочергових криміналістичних дій та навички оформлення ДТП- офіцери трьох відділів слідчого управління на практиці ознайомили курсантів з їх майбутньою професією.
Сьогодні, 3 грудня, в рамках співпраці та впровадження нових методик викладання для курсантів факультету № 1 ДЮІ МВС України співробітники слідчого управління ГУНП в Донецькій області провели практичне заняття.35 курсантів взводу вже наступного року складуть Присягу, 34 з них – служитимуть на Донеччині.
Незвичний та насичений практичними аспектами факультатив був організований за сприянням ректора інституту полковника поліції Сергія Вітвіцького та під патронатом заступника начальника – начальника слідчого управління ГУНП в Донецькій області полковника поліції Сергія Беседи.
Практикум був направлений на опанування теоретичного матеріалу та засвоєння навичок майбутньої професії. Адже в професії поліцейського важливий саме професіоналізм.
Відтак досвідчені наставники провели факультатив з практичного ознайомлення майбутніх слідчих з професійними навичками. З курсантами плідно працювали співробітники одразу трьох відділів – детективи, криміналісти та слідчі з розслідування ДТП.
Факультатив розпочався з наочного розслідування дорожньо-транспортної пригоди. Поліцейські підготували імітоване місце вчинення ДТП, докладно розповіли про правила та особливості огляду місця дорожньо - транспортної пригоди та оформлення протоколу огляду місця події. Особливу увагу приділили алгоритму дій при проведенні огляду місця події та фіксації слідів кримінального правопорушення.
Співробітники відділу криміналістичного забезпечення, які з’ясовують обставини злочину за наявними та прихованими слідами, наочно продемонстрували курсантам оснащення відділу. Криміналісти розповіли про основні характеристики та можливості застосування криміналістичної техніки як в умовах огляду місця події, так і для потреб проведення інших слідчих (розшукових) дій. Також зупинилися на можливостях встановлення інформаційно-доказового потенціалу окремих слідів кримінальних правопорушень.
Детективи слідчого управління розповіли про особливості діяльності підрозділу, а саме - поєднанні функцій слідчого та оперативника. Це дозволяє розкривати та виявляти злочини більш ефективно. Поліцейські навели яскраві приклади розслідування особливо тяжких злочинів на території Донецької області та поділилися з майбутніми колегами тонкощами роботи.
Поліцейські Донеччини приділяють особливу увагу наданню практичних знань та навичок курсантам провідних вишів, адже це дозволяє майбутнім офіцерам «спробувати» себе в обраній професії, а знайомство та робота пліч-опліч з професіоналами надихає на вдосконалення отриманих знань. Адже професіоналізм – запорука успіху.

Відділ комунікації поліції
Донецької області


Мої відео