УНТ Дніпро

ДЮІ ДІЄ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА!

ДЮІ ДІЄ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА!
54301 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донецький юридичний інститут МВС України долучається до Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.
“Наша мета є виховання молоді в дусі нульової толерантності до насильства, привернення уваги суспільства до існуючої проблеми та згуртування спільноти задля подолання цього руйнівного явища. Світ без насильства можливий, але досягнення цієї мети залежить від кожного та кожної з нас. ДЮІ діє проти насильства і закликає всіх діяти разом!” – ректор інституту Сергій Вітвіцький.
Дати початку та завершення Кампанії обрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.
Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок
1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
5 грудня – Міжнародний день волонтера
6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі
9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією
10 грудня – Міжнародний день прав людини
Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році, але відзначатися він почав із 1981 року в пам’ять про трагічну загибель трьох сестер Мірабель, які були жорстоко вбиті під час диктатури домініканського правителя Рафаеля Трухільо в 1960 році.
Помічниця ректора з гендерних питань Ольга Светлічна: “Протягом 16 днів в інституті пройде низка освітніх та інформаційних заходів, такі як тренінги, кіноперегляди, тематичні ігри. В стінах нашого навчального закладу кожного дня працюють над подоланням проблеми насильства, формуванням нетерпимості до цього явища у молоді, але протягом цієї кампанії кожного року ми акумулюємо всі наші сили аби лунати на одній частоті зі світовою спільнотою, демонструючи солідарність і що головне – готовність діяти кожного дня, діяти разом!”

Мої відео