УНТ Дніпро

Синоптики розповідають, якою буде ця зима

Синоптики розповідають, якою буде ця зима
135722 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зима – це неймовірна пора для казкових історій, теплого чаю з пряниками та грою в сніжки.

Синоптики на цей сезон дають не надто радісні прогнози: погода очікується дещо тепліше, ніж за минулі роки. Агрометеоролог Тетяна Адаменко зауважила, що сезон літа повністю відійшов лише в кінці вересня, що не може порадувати холодами та ранньою зимою, але по всій Україні синоптики прогнозують теплу зиму. Вірогідність того, що цієї зими будуть сильні морози, складає трохи менш як 10 відсотків.

Метеорологи заявляють, що з такими потепліннями схожа погода буде очікуватися до 2025 року.  Світові показники кліматичних умов змушують хвилюватися та задуматися про заходи збереження циклічності екосистеми природи.

В Україні такі показники пояснюються географічним місцеположенням.

Грудень – лютий характеризуватиметься невеличкими відлигами та морозами, місцями будуть легкі холодні дощі та ожеледиця, яка буде чергуватися з постійними туманами.

Станом на 1 грудня 2020 року  сніжна погода пошириться лише частково в західних та центральному регіоні. За умови коливання температури від 0 до 4 градусів, сніг довго не протримається.

Така температура очікується і на інших регіонах, проте там буде сухо та похмуро.

Цієї ночі по всій Україні прогнозуються морози.

Перші заморозки були зафіксовані 17 листопада в місті Київ. Температура знизилась до 3 градусів тепла, а значить – завершення періоду, коли з 16 квітня до цього дня не фіксувалась така температура. Загальна цифра такого сезону становила всього 216 днів, що на 24 дні більше, ніж минулого року.

В грудні очікуються лише поверхневе покриття снігу, температура коливатиметься від 2 градусів тепла до позначки 3 градуси нижче нуля.

За новинами погоди слідкуйте на сайті, одягайтеся тепліше та будьте здоровими!!!

Теги: погода,зима, Україна
Мої відео