УНТ Дніпро

Дніпропетровщина опинилась у п'ятірці областей, де лікарняні ліжка заповнені більш ніж на 70%

Дніпропетровщина опинилась у п'ятірці областей, де лікарняні ліжка заповнені більш ніж на 70%
43533 ПЕРЕГЛЯДІВ

В регіоні стрімко зростає не тільки кількість нових хворих, а й летальних випадків. До того ж, стає більше пацієнтів, у яких на тлі коронавірусу виникають ускладнення у вигляді пневмонії. Про це під час брифінгу заявив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

На Дніпропетровщині ситуація із захворюваністю на коронавірус ускладнюється кожного дня. За даними МОЗ, Дніпропетровська область зараз знаходиться у п'ятірці регіонів, де лікарняні ліжка заповнені більш ніж на 70%. Станом на 12 жовтня найбільше лікарні завантажені в Донецькій (95,4%), Луганській (93,7%), Одеській (76,7%), Харківській (72,3%) і Дніпропетровській (70,2%) областях.

За інформацією лікарів, в області зростає кількість пацієнтів з пневмоніями, багатьох привозять до лікарні надто пізно. Тож, зростає й смертність. Тільки за останні дві доби зафіксований 21 летальний випадок. Переважна більшість померлих — люди похилого віку. Троє людей загинули цими вихідними одразу ж, як поступили до лікарні.

Як зазначив Сергій Риженко, наразі в Мечникова знаходиться 101 пацієнт, 14 — вкрай тяжких, 4 — на ШВЛ. При цьому ситуація ускладнюється нестачею і кадрів, і ліжок, тому в медзакладі відкривають старий терапевтичний корпус, який дозволить прийняти ще близько ста пацієнтів.

Частина хворих, яких доставляють до Мечникова з ускладненнями через коронавірус, гинуть впродовж декількох годин і навіть хвилин. Пацієнтів з іншими діагнозами до лікарні приймають лише у важкому стані. Наразі спеціалісти медзакладу розробляють систематизовану низку заходів, яку назвали «Програма порятунку жителів Дніпра».

Теги: лікарня ім.Мечникова, Дніпро,завантаженість,коронавірус,лікарняні ліжка,пацієнти
Мої відео