УНТ Дніпро

Оновлений планетарій у Дніпрі готується прийняти відвідувачів у грудні

Оновлений планетарій у Дніпрі готується прийняти відвідувачів у грудні
40111 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після повної модернізації він став найсучаснішим в Україні та перетворився на справжній технологічний хаб. Співробітники опановують нову систему та готують цікаві програми. Про це повідомляє пресслужба Дніпровської міської ради.

У Дніпрі завершений капітальний ремонт та модернізація планетарію, який останні роки переживав не найкращі часи. «Зоряний дім» оновлений не тільки всередині, а й зовні.

«Справжня родзинка нового планетарію —модернізована зоряна зала, де встановили нові, зручні крісла, оновили підлогу, стіни, улаштували освітлювальну та звукову системи, — йдеться у повідомленні. — А найголовніше — це новий надсучасний купол, який не має жодних стиків. Також встановлено 6-ти LED-проєкторну проєкційну систему, яка дозволяє демонструвати відео в найпотужніших форматах з ефектом присутності. Контент створюватиметься за допомогою унікального інтерактивного комплексу – цифрового астросимулятору. Система керуватиметься не механічно, як раніше, а за допомогою планшета».

Щодо зовнішніх змін, у будівлі було укріплено підпірну стіну, встановлено пандуси та сучасну систему очищення повітря, замінено інженерні системи та комунікації. На задньому дворі згодом з`явиться оглядовий майданчик зі зразками виробів Південмашу та інтерактивними панелями.

Розпочати роботу в планетарії планують з грудня, а поки співробітники опановують нову сучасну систему та готують програми для глядачів.

Теги: Дніпро,планетарій,ремонт,оновлення,зоряна зала
Мої відео