УНТ Дніпро

Сервіси Мін’юсту виконують найсміливіші бажання молодят

Сервіси Мін’юсту виконують найсміливіші бажання молодят
157060 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сервіси Міністерства юстиції України не тільки покращують та роблять більш комфортними адміністративні послуги, а й значно економлять безцінний ресурс сьогодення – час.
Сфера державної реєстрації не є виключенням – проєкт Мін’юсту «Шлюб за добу» надає можливість закоханим зареєструвати шлюб за прискореною процедурою в обраному місці і у визначені молодятами строки.
Як розповіла Ірина СВИСТУН, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), у місті Чернігів ініціатива була запроваджена у лютому 2017 року. Сьогодні сучасний проєкт користується неабиякою популярністю. Так, з початку дії сервісу 1918 закоханих пар скористалися цією комфортною послугою, а вже протягом поточного 2020 року завдяки проєкту «Шлюб за добу» було створено 356 родин.
Достеменно відомо, що кохання не має кордонів, а тому часто поєднує людей з різних країн та навіть континентів. За проведеним статистичним аналізом, популярними іноземними державами, з громадянами яких найчастіше укладали шлюб у Чернігові, були: Республіка Білорусь, Республіка Польща, Держава Ізраїль, Федеративна Республіка Німеччина, Російська Федерація, Азербайджанська Республіка, Грузія, Республіка Вірменія, Ісламська Республіка Іран, Турецька Республіка.
До речі, щоб зареєструвати шлюб за спрощеною процедурою закоханим необхідно зробити лише кілька простих кроків:
- обрати організатора;
- обрати бажану дату та час;
- пред’явити паспорти та за необхідності інші документи;
- підписати відповідний договір;
- з’явитися в обраний час та місце і одружитись.
Фахівці Чернігівського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану спільно з командою організатора з проведення державної реєстрації шлюбу врахують найсміливіші бажання молодят та зроблять родинне свято неперевершеним та незабутнім.
Усі деталі – за номером телефону: (0462) 678 097; (0462) 970 837, або за посиланням: https://www.sumyjust.gov.ua/shlyub-za-dobu/.

Мої відео