УНТ Дніпро

У Кривому Розі залізничники розпочали «італійський страйк»: зупинено роботу трьох електровозів

У Кривому Розі залізничники розпочали «італійський страйк»: зупинено роботу трьох електровозів
49138 ПЕРЕГЛЯДІВ

На підтримку протесту гірників КЗРК та виступаючи за свої права співробітники Криворізького локомотивного депо зупинили три електровози. Напередодні, 28 вересня, зірвалися перемовини з місцевим керівництвом «Укрзалізниці», повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

У Кривому Розі розпочався анонсований раніше страйк залізничників, які заявляють про чисельні порушення трудового законодавства та небезпечні умови праці. Співробітники Криворізького локомотивного депо оголосили так званий «італійський» страйк, коли робітники знаходяться на своїх робочих місцях та буквально дотримуються робочих та службових інструкцій і норм. У багатьох випадках уповільнення темпу роботи виникає через те, що чітке виконання цих норм неможливе, а інколи навіть шкідливе для загального робочого процесу.

28 вересня мали б відбутися перемовини між працівниками залізниці, лідерами Вільної профспілки залізничників України та місцевим керівництвом «Укрзалізниці», але вони майже і не розпочалися. Як зазначає Михайло Волинець, за словами залізничників, в.о. директора регіональної філії Придніпровської залізниці Олександр Заруба прийшов на перемовини непідготовленим, не володіючи питаннями ані щодо кризових явищ на підприємстві, ані щодо механізмів їхнього вирішення. Тож, залізничний страйк розпочався.

«У Криворізькому локомотивному депо зупинилися 3 електровози, — повідомляє Михайло Волинець. — Інші локомотивні бригади не приймають вагони з вантажем в експлуатацію через їхню технічну несправність. Працівники повідомляють, що адміністрація нагнала на територію депо охорони, чергують дві машини поліції».

Протестувальники виступають проти порушень трудового законодавства щодо оплати праці, пільгового пенсійного забезпечення, права на відпустку та небезпечних для життя та здоров’я умов праці на застарілих і технічно несправних локомотивах.

Теги: страйк,Кривий Ріг,залізничники,протестувальники
Мої відео