УНТ Дніпро

Поліцейські зі складу операції Об’єднаних сил провели оперативно-профілактичне відпрацювання Волновахи

204885 ПЕРЕГЛЯДІВ

За наказом командувача Об’єднаних сил та начальника поліції Донецької області Миколи Семенишина у прифронтовому населеному пункті правоохоронці посилили заходи безпеки з метою виявлення та попередження правопорушень.
До відпрацювання території міста Волновахи загалом було задіяно 100 працівників різних служб, таких як: управління превентивної діяльності, управління карного розшуку, слідчого управління поліції Донецької області, вибухотехнічної служби, Кінологічного центру, співробітники поліції Волноваської оперативної зони, патрульної поліції та підрозділів поліції особливого призначення, залучених до ООС.
За підсумками проведених заходів правоохоронцями за базами ситуаційного центру було перевірено 977 громадян та 20 осіб, що перебувають у розшуку.
Під час перевірки поліцейські викрили чотирьох чоловіків, які ймовірно причетні до незаконних збройних формувань.
Значну увагу правоохоронці приділили дотриманню водіями правил дорожнього руху та водночас проводили профілактичні бесіди. В рамках спецзаходів працівники поліції склали 17 адміністративних матеріалів за порушення ПДР.
Також поліцейські склали 5 протоколів по лінії ювенальної превенції та 8 протоколів по лінії громадської безпеки.
Перевіривши за місцем мешкання власників вогнепальної зброї, правоохоронці виявили 8 випадків недотримання вимог дозвільної системи та вилучено у порушників 6 одиниць мисливської вогнепальної зброї.
Крім того, співробітники поліції викрили підозрюваних у двох кримінальних правопорушень. Попередня правова кваліфікація за обома фактами - ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
Соціально-економічна та оперативна ситуація в місті стабільна та контрольована.
Під час карантину правоохоронці забезпечують безпеку населення в посиленому режимі.
Проведення профілактичних заходів в прифронтових населених пунктах спрямовано на стабілізацію криміногенної ситуації, посилення охорони публічного порядку та безпеки громадян, запобігання незаконному обігу зброї, боєприпасів, наркотичних речовин, а також недопущення можливих проявів тероризму.
Профілактичні заходи на території прифронтових населених триватимуть і надалі.

Волноваський відділ поліції
Донецької області

Мої відео