УНТ Дніпро

У руїнах Лазаревської церкви знайдено останки Олександра Поля

У руїнах Лазаревської церкви знайдено останки Олександра Поля
20996 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вони були ідентифіковані вченими-антропологами Національної академії наук України. Про це під час святкування Дня міста заявив міський голова Дніпра Борис Філатов.

Після детального аналізу та висновку фахівців можна стверджувати, що могилу першого почесного громадянина Дніпра знайдено. Археологічні розкопки з дослідженням решток колишньої Лазаревської церкви на території Севастопольського парку тривали впродовж 2020 року. За історичними даними, Олександр Поль був похований у межах території Лазаревської церкви. Біля нього була похована і його дружина Ольга. Археологи віднайшли спочатку чотирьох священиків, а потім перед входом у церкву було знайдено склеп чоловіка і жінки. Могили свого часу були пограбованими, але знайдені скелети за зовнішніми характеристиками співпадали з біологічними роками смерті Поля та його дружини.

Після лабораторних експертиз та досліджень антропологів стало зрозуміло, що поховання першого почесного громадянина Дніпра, яке вважалося втраченим, знайдено. Нагадаємо, 2020-й у Дніпрі проголосили роком Олександра Поля — відомого громадського і культурного діяча.

Теги: Олександр Поль,останки,могила, Дніпро
Мої відео