УНТ Дніпро

Передвиборчі маніпуляції: у Дніпрі місцеві чиновники спекулюють на темі платних парковок

Передвиборчі маніпуляції: у Дніпрі місцеві чиновники спекулюють на темі платних парковок
41023 ПЕРЕГЛЯДІВ

Передвиборча гонитва офіційно ще не розпочалась, а відверті політичні маніпуляції від місцевих політиканів стали звичною справою. Так під час чергової сесії Дніпровської міської ради депутати тричі висунули пропозицію стосовно відміни платного паркування у Дніпрі.

Ініціаторами пропозиції відміни платного паркування у Дніпрі стали одразу троє міських обранців: Загід Краснов (за скасування денного платного паркування),Борис Філатов (за відміну нічного платного паркування) та Дмитро Безуглий (за скасування платного паркування взагалі).

Натомість, активісти називають таку активність місцевих обранців відвертою маніпуляцією, а ініціативу міського голови спробою привласнити чужу ініціативу.

З самого початку автором та ініціатором відміни платного паркування у Дніпрі стала депутатська группа «ГС». Вони навіть зареєстрували дану пропозицію на сайті місцевих електронних петицій 3 липня 2020 року.

Згодом, 9 липня 2020 року на тому ж сайті з’явилася петиція-двійник. Ось тільки йдеться у петиції про відміну плати за паркування не взагалі, а лише за окремими адресами. А як стверджують активісти, такі петиції-двійники — лише спосіб відібрати голоси у петиції-оригіналу та заплутати виборців, які ще не визначилися з кандидатом.

Проте, не дивлячись на різноманіття однакових ініціатив від різних авторів, жодну із пропозицій на сьогоднішній сесії міські депутати не прийняли.

Ініціативу Загіда Краснова підтримали 10 депутатів, 16 проголосували «проти» та 26 утримались.

Наступним був проєкт рішення Бориса Філатова про скасування плати за нічні парковки за окремими адресами. Його теж не включили до порядку денного: 30 – «за», 1 – «проти», 11 – «утрималися».

Провалили депутати голосування і по альтернативній пропозиції Дмитра Безуглого, який пропонував об'єднати попередні два проєкти рішень. Тут підсумки голосування такі: 10 – «за», 10 – «проти» і 32 «утрималися».

Теги: парковки,Борис Філатов,Загід Краснов,скасування плати,сесія
Мої відео