УНТ Дніпро

Фундація "Течія" – підтримуємо свободу України

Фундація "Течія" – підтримуємо свободу України
357931 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні є чимала кількість людей, що зайняті в ІТ-сфері або ж у вільний час займаються кіберспортом. Це насправді дуже цікаво, адже це впровадження нових технологій та нових продуктів, а також розвага сучасного типу, що дає можливість відволіктися від будь-яких проблем. І одним із провідних холдингів, що займається цими напрямками є "Techiia" – міжнародний холдинг, що працює відразу в кількох напрямках. Але окрім великої кількості людей, пов'язаних з інформаційними технологіями, чимало є й тих, хто причетні до медицини. Лікарі та пацієнти, інший медичний персонал – всі вони перебувають у галузі охорони здоров'я. І ні для кого не секрет, що в Україні є проблеми з нею. У нас недостатнє фінансування медичних закладів, більшість із них не може відправляти своїх працівників на постійні навчання, а відтак і стандарти української медицини знаходяться далеко від європейських. Саме тому свого часу медіахолдинг "Techiia" й створив однойменну фундацію, покликану працювати у сфері охорони здоров'я.

Фундація "Течія" була заснована у 2019 році. І створили її ті самі засновники, що й однойменний холдинг. Там розуміли потреби та проблеми у медицині, тому почали надавати підтримку у цій сфері. І вже скоро це принесло свої плоди, адже холдинг за допомогою своєї фундації увійшов у десятку кращих проєктів колективної соціальної відповідальності. Тут одразу почали втілювати масштабні соціальні та благодійні ініціативи, направлені на підтримку лікарень та медицини загалом. Допомагають тут і з напрямком освіти. А після 24 лютого 2022 року ця фундація почала робити й все можливе для того, щоб забезпечувати гуманітарною допомогою жертв війни та захисників. 

Важливим аспектом роботи цієї фундації є те, що абсолютно всі проєкти створюються у тісній співпраці з виробниками та постачальниками необхідного. Таким чином всі кошти, що були пожертвувані, йдуть саме на втілення проєктів, а не логістику і спроби закупити необхідне за ринковими цінами. У організації вже є налагоджені маршрути доставки, всі витрати оптимізовано. І таким чином своєю діяльністю тут реалізовують одразу чотири цілі сталого розвитку суспільства: міцне здоров'я, якісну освіту, гідну працю та економічний розвиток, а також мир та справедливість. Саме це й дозволило фундації увійти у кілька рейтингів лідерів сталого розвитку та отримати перемогу у конкурсі "Партнерство заради сталого розвитку" у 2021 році. 

Навіть після початку повномасштабного вторгнення на сайті фундації є чимала кількість різноманітних ініціатив. Так, основним зараз є напрямок підтримки свободи України. Тут надають гуманітарну допомогу із броньованими засобами захисту, розвідувальною технікою та засобами зв'язку, закуповують дизельні генератори, а також тактичний одяг. Допомагають тут і з гуманітарними потребами населення. На сайті такого розділу немає, але от на платформі "Української біржі благодійності" можна побачити, що у фундації є скарбничка, на яку може пожертвувати кожен охочий. І саме з неї було профінансовано вже 41 проєкт різних інших фондів. Так, допомогу від фундації отримали "Помагаєм", "Асперн", "Щаслива дитина" та інші організації, що створювали ініціативи для допомоги цивільним, що постраждали від війни. А на сторінці у Facebook, наприклад, можна побачити, що буквально днями одна із бригад отримала 20 квадрокоптерів та 35 дизельних генераторів від "Течії".

Окрім підтримки бійців, допомагати продовжують і лікарням. Ініціатива "Одужуй швидше" сприяє модернізації медицини. Таким чином, з 2019 року було оновлено медичне обладнання у 10 лікарнях та було врятовано сотні дітей. До речі, саме цей проєкт є одним із переможців ренкінгу "Відповідальна країна". І це не дивно, адже фундація передає таке медичне обладнання, про яке багато з нас навіть і не чув. До того ж, на сайті організації можна побачити і проєкт для того, щоб закупити автомобілі швидкої допомоги для Харкова. Перебуваючи постійно під обстрілами, Харків та область потребує транспорту, щоб вчасно доставляти поранених до медичних установ. Тому тут допомагають і з цим.

А ще в 2021 році почав існувати центр інклюзії "Єва". Він працює з фінансування фундації "Течія". У цьому центрі допомагають з реабілітацією дітей з інвалідністю. І це чудово, що існує така установа, що безкоштовно надає дітям та їх батькам підтримку щодо лікування та відновлення.

Мають серед проєктів у організації і підтримку STEM-освіти. Так називається система освіти, що спрямована на формування природничо-наукової картини світу, коли навчання базується на інженерних, технічних та наукових знаннях. У фундації підтримують ІТ-школи, реалізують різні кейси для того, щоб така система в Україні відповідала потребам ринку. Таким чином саме освіта, заснована на сучасних інформаційних технологіях, просувається у маси.

Ця фундація робить все можливе для того, щоб життя в Україні було краще. Тут надається підтримка у різних галузях, що є дуже важливим і водночас дуже складним для реалізації. І хоча ця організація вже досить успішна – наша підтримка також дуже необхідна. На сайті можна знайти способи внесення донату із банківської карти або ж переказом. Давайте разом допомагати втілювати такі важливі проєкти.

Мої відео