УНТ Дніпро

115 окрема механізована бригада ЗСУ : їхнє завдання – це працювати максимально непомітно, швидко і якісно

115 окрема механізована бригада ЗСУ : їхнє завдання – це працювати максимально непомітно, швидко і якісно
353545 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В сучасному світі ніщо не стоїть на місті й це стосується й війни. Раніше, щоб артилерія добре спрацювала, солдатам потрібно було виходити в розвідку та виявляти позиції ворога та корегування вогню. Сьогодні ж, щоб артилерія била точно в ціль, до неба випускають дронів, відомих як металевих пташок війни.

Саме підрозділ безпілотних літальних апаратів не абичому зветься очима артилерії, вони бачать усе і навіть більше. Дрони швидкі, маленькі та мобільні та головне, де людині небезпечно для життя, там завжди можна все розвідати літальним апаратом. Інформація, яку вони здатні отримати та надати – неоціненний скарб, адже саме завдяки йому ворога можна не тільки виявити, але й цієї ж хвилини знищити, скорегувавши вогонь точно в ціль.

За словами командира одного із підрозділів БПЛА, дрони дуже потрібні й корисні на фронті, особливо в умовах сьогоднішніх подій. Вони допомагають досягти спільної мети – знайти та знищити позиції ворога, який всюди та готовий напасти в будь-який момент.

Знищити ворога, звичайно, найголовніша ціль, але досягти її не аби я важко. Артилерія найякісніший спосіб завдавати втрат окупантові, але без ефективної роботи безпілотних літальних апаратів нічого б не вийшло. На відміну від ворога, наші хлопці не закидають рідну землю снарядами та бомбами. Це не лише економія зброї, це гідне відношення до рідної землі, адже сліди від снарядів, мов рани на тілі, що полишає після себе війна. Саме тому вони й працюють за правилом: бачиш ціль, відправляєш снаряд і отримуй влучання.

Найважливішим завданням екіпажу безпілотника є швидко прибути на вказані місце, тихо й непомітно підняти залізну пташку до неба, виявити цілі та передати координати. Коригуючи вогонь артилерії та підтвердивши знищення ворога, варто негайно змінити позиції, адже ворог повсюди.

Хоча на словах це не виглядає складним, на фронті, під постійними обстрілами окупанта, це набагато важче, а інколи й на межі неможливого. На безпілотники, як і на їхніх операторів постійно чатує ворог, що й додає складності процесу.

Бійці підрозділу БПЛА завжди перебувають у небезпеці, адже їх намагаються знешкодити РЕБи, протиповітряна оборона та аеророзвідка окупантів. Саме тому їхнє завдання – це працювати максимально непомітно, швидко і якісно.

Як пояснюють самі наші військові, без допомоги дронів артилерія змушена працювати наосліп, що і неякісно, і небезпечно. У випадку відсутності безпілотних летючих апаратів на наших позиціях, ворог вільно почувається та активно просувається вперед. Саме тому, щоб позбавити нас можливої переваги, окупанти постійно полюють на екіпажі. Збитий дрон завжди можна швидко замінити чи відремонтувати, повторно піднявши в небо, а ось особовий склад потребує навчання і, головне, часу. Яскравими прикладами такої поведінки, є моменти, коли ворог агресивно б’є по позиціях, де було зафіксовано екіпаж. Для цього вони використовують усі наявні види зброї.

Розуміючи усю небезпеку та ризики, дуже важливо дотримуватися правил безпеки роботи БПЛА, щоб не тільки зберегти своє життя, але і побратимів. Бійці розповідають, що заради безпеки навіть свої не знають, де планується зліт, а під час підльоту до місця посадки оператори завжди вимикають трансляцію і запис з камери, щоб ворог, при отриманні дронів, не знав ні позицій, ні місця вильоту.

Як розповідають військові 115 окремої механізованої бригади ЗСУ, вони мали свій перший бойовий досвід навесні.

Кожен з військових впевнений, що перемога України вже дуже і дуже близько. До цієї мети вони разом з військовими з інших бригад, докладають усіх можливих зусиль і готові працювати ще більше. До початку війни кожен мав плани на майбутнє та жив звичайнісіньким життям: сім’я, робота, прості будні. Але почалася війна і плани змінилися, змінилися на бажання покарати кожного. І це станеться дуже скоро, бо перемога вже не за горами.

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу
Мої відео