УНТ Дніпро

Робота з безпілотниками в умовах війни: історія добровольця

Робота з безпілотниками в умовах війни: історія добровольця
229827 ПЕРЕГЛЯДІВ

Один з провідних спеціалістів з роботи з дронами у нашій армії розповів про те, як він прийшов до цього та ким був у довоєнному житті. За освітою військовий інженер, у цивільному житті – керівник сервісних відділів, які займаються обслуговуванням банківської техніки. Спочатку він не знав, куди їде. Потім подзвонив начальник. Сказав, що потрібно їхати на Закарпаття, там потрібен спеціаліст. Він разом з братом дружини пішов до військкомату. Жоден з цих двох чоловіків не був в армії, однак їх одразу відправили в Старичі, звідти – до Черкас. Їх прийняли як топогеодезистів. Коли у взводі безпілотників дізналися, що він розбирається у дронах, одразу покликали до себе. Його батько все життя займався авіамоделюванням, тому він сам мав певні знання у цій сфері, і тепер це стало в пригоді.

Спочатку в районі Сєвєродонецька та Лисичанську займалися дронами самі, потім навчали всіх, хто туди приїжджав і був зацікавлений у цьому досвіді. Їхня група була однією з перших, хто починав це. Своїм корисним досвідом ділилися і ті спеціалісти, які літали на безпілотниках ще з 2014 року. Час від часу вони зустрічаються та обмінюються цінними знаннями та історіями.

Всі новини на фейсбук сторінці 115-ї бригади ЗСУ.

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу
Мої відео