УНТ Дніпро

ПІДРОЗДІЛИ ТЕРИТОРІАЛЬОЇ ОБОРОНИ “ОБРОСТАЮТЬ М’ЯЗАМИ”

ПІДРОЗДІЛИ ТЕРИТОРІАЛЬОЇ ОБОРОНИ “ОБРОСТАЮТЬ М’ЯЗАМИ”
297255 ПЕРЕГЛЯДІВ
Днями в одній з бригад територіальної оборони, що знаходиться в районі виконання завдань, відбулося урочисте присвоєння первинних сержантських звань військовослужбовцям.
За словами командувача сил оборони генерал-лейтенанта Сергія Наєва, сержант – це не тільки звання, це – професія, яка вимагає високої індивідуальної підготовки та мобілізації наявних моральних і психологічних якостей.
- На моє переконання успіх воєнної операції залежить й від навченості та вміння сержантського корпусу чітко та злагоджено виконувати накази та розпорядження командирів у районах виконання завдань, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Як повідомив командувач, професійна підготовка та свідома мотивація сержанта забезпечує чітку дисципліну і бойовий вишкіл. А це у свою чергу сприяє збереженню життя та здоров’я підлеглих військовослужбовців.
Сержант постійно перебуває з особовим складом і, безперечно, найбільше володіє інформацією щодо моральної стійкості ввіреного підрозділу, його здатності виконувати завдання за призначенням.
- У Збройних Силах України провідна роль сержанта отримала пріоритетний напрямок, який усебічно підтримується та стимулюється старшими командирами та начальниками. Вважаю, що за сержантським корпусом – якісне майбутнє як командирської вертикалі, так і українського війська в цілому, - підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Сьогодні серед бажаючих захищати Україну в складі територіальної оборони зібрався різноманітний контингент. Є й бійці з досвідом участі в Антитерористичній операції, є професіонали з важливими для війни навичками, а є й звичайні люди з лідерськими якостями, що готові гуртувати бойових побратимів та піднятися на сержантський щабель.
- Я завжди готовий вести своїх солдатів за собою з гаслом: “Cлідуй за мною, роби, як я!” – впевнено спільно зачитували Кодекс сержанта Збройних Сил України новоспечені молодші сержанти
. І хоча, цього дня урочисте вручення погонів молодших сержантів в польових умовах на передовій було обмежене в часі, воно точно стане пам’ятним моментом в житті кожного з них.
Разом переможемо!
Мої відео