УНТ Дніпро

Авіаудар по Яворівському полігону: вже 35 загиблих і 134 поранених

Авіаудар по Яворівському полігону: вже 35 загиблих і 134 поранених
430811 ПЕРЕГЛЯДІВ

Унаслідок авіаудару по Яворівському військовому полігону у Львівській області станом на 12 годину зросла кількіть загиблих і поранених. Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив про 35 загиблих і 134 поранених.

Спочатку повідомлялося про дев'ятеро загиблих і 57 поранених, проте на той час було відомо, що рятувальники розбирають завали та гасять пожежу.

"Мушу повідомити, що, на жаль, ми втратили більше героїв: 35 осіб загинули в результаті обстрілу центру миротворчості та безпеки. Ще 134 з різним ступенем ураження перебувають у шпиталі", - написав Максим Козицький у Телеграмі.

За даними Козицького, російські літаки завдали удару крилатими ракетами класу "повітря-земля".

Згідно із попередньою інформацією, удари були завдані літаками, які прилетіли із російського міста Саратова. Як каже керівник Львівської області, літаки підлетіли до акваторії Чорного моря і випустили ракети, не залітаючи на територію України.

"Загалом було випущено понад 30 ракет, декілька збили сили ППО", - сказав Козицький.

Кінець Twitter допису, 1

Міністр оборони України Олексій Резніков знову закликав закрити небо над Україною через обстріли.

"Росія атакувала Міжнародний центр з підтримки миру та безпеки біля Львова. Тут працюють іноземні інструктори. Інформація про постраждалих уточнюється. Це нова терористична атака на мир та безпеку поблизу кордону ЄС-НАТО. Потрібно вжити заходів, щоб зупинити це. Закрийте небо!" - написав міністр у Twitter.

Перші вибухи було чути о 5.40 ранку.

О 6:00 - знову серія гучних розривів, від яких навіть у Львові тремтіли шибки. Останні вибухи лунали о 6.15 ранку.

Яворівський полігон знаходиться за 35 км до кордону з Польщею і за 30 км до Львова.

"Небо стало червоним, як Польща може бути у безпеці"

Свідки обстрілу Яворівського полігону на Львівщині розповіли свої враження.

Духнич Віталій, 19-річний студент, який живе у сусідньому житловому комплексі, сказав, що під час нападу "нічне небо стало червоним".

"Ми не чуємо сирен повітряної тривоги в цьому районі. Ми прокинулися, коли почули звук першого вибуху. Ми пішли в укриття", - сказав він. "Це виглядало страшно".

За словами пана Віталія, його 25-річний двоюрідний брат навчався на полігоні, і його родина все ще намагалася з ним зв'язатися.

Інша мешканка Надін Березовська розповіла, що бачила вогонь із квартири своїх батьків, де вона жила після втечі зі столиці. "Це було дуже страшно. Ми шоковані", - сказала пані Березовська, 39-річна фотографка.

"Тепер ми розуміємо, що не має значення, де ти живеш", — сказала вона. "Ми не в безпеці. Як Польща може бути в безпеці?"

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia
Мої відео