УНТ Дніпро

На Сумщині нарахували збитків на 94 млн. гривень

На Сумщині нарахували збитків на 94 млн. гривень
19846 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Протягом минулого року ДЕІ провела декілька позапланованих ревізій Буринської міської ради та ФГ «Едельвейс – 2007», що  при селі Слобода.

 

Причинами для запланованих ревізій були повідомлення від небайдужих громадян, про те що на підприємстві були виявлені низки грубих порушень природоохоронного законодавства. А саме про те, що у річищах річок вирили величезні котловани, які  за словами мешканців, призвели до того, що рівень води у колодязях знизився, а у деяких води та зовсім немає.

 

Під час інспекційна вказаних у повідомленні землях інспектори виявили, до у заводі р. Куриця в межах с. Успенка та на притоці річки Чаша у селі Степанівка проведено масштабні днопоглиблювальні роботи та штучну зміну річищах.

 

Роботи призвели до того, що декілька частин водотоку пересохли, за причини того, що вода сконцентрувалася у незаконних каналах.

 

Глибина вищезгаданих каналів у деяких місцях становила близько 4 метрів, через це місцеві жителі не могли напувати худобу.



Також через незаконні роботи призвели до часткового припинення природного водообміну річок.

 

У ході інспекції виявилося, що в обох населених пунктах видобувалася будівельна сировина - суглинок.



За даними справи, було підраховано суму збитків. Сума збитків, нанесених країні становить у с. Успенка склала 37 370 100,6 грн, а в с. Степанівка – 94 368 820 грн

Мої відео