УНТ Дніпро

Житло майбутнього або як розв'язати проблему півтора мільярда людей

Житло майбутнього або як розв'язати проблему півтора мільярда людей
335369 ПЕРЕГЛЯДІВ

Юп – це стартап у галузі житлових технологій із Сан-Франциско, США, який може допомогти людям, що не мають доступу до належного житла.   

 

По всій планеті є велика кількість людей без суцільного даху чи м’якого ліжка. Більшість з них не можуть підхопити речі й переїхати чи тимчасово укритися, коли буде ураган, пожежа чи їх виженуть із домівок через політичну кризу. Однак, цей стартап призначений й для звичайних людей, які просто хочуть побути наодинці з природою. Юп – це проєкт універсального автономного житла, яке дозволить будь-кому жити у будь-якій точці планети, з комфортом та з підключенням до інтернету через супутник. 

 

На відміну від більшості невеликих переносних укриттів, стелі Юп перевищують 3 метри заввишки й покриті яскравою вогнестійкою тканиною. Усього "намет" займає простір площею близько 35 квадратних метрів з дерев'яними підлогами, двоспальним ліжком та столом зі стільцями. І ще залишається місце для зберігання речей. У комплект Юпа також входить основний та запасний акумулятор, сонячна батарея з електричними розетками, зарядні станції, світлодіодна система освітлення та приватна мережа Wi-Fi. Наче невеликий повноцінний будинок з усім необхідним, але який не прив’язаний до конкретного місця. За словами авторів стартапу, це досить міцна конструкція з шасі, в якому розміщені основні технології сховищ, з алюмінієвим екзоскелетом нагорі. Він досить добре витримує сильний вітер, але в першу чергу, призначений для помірного клімату, в діапазоні від 5 ° C до 27 ° C. Зібрати модулі Юп у 10 разів дешевше та швидше, ніж скористатися більш традиційними рішеннями для тимчасового мобільного житла.

 

З моменту запуску в грудні 2020 Jupe виготовив і відправив десятки пристроїв по всій Каліфорнії та Колорадо. У подальший розвиток автономного мобільного життя засновники Юпу вклали 9,5 мільйонів доларі. На сьогодні компанія отримала понад 300 попередніх замовлень і почала доставляння укриттів Юп до ряду місць. У довгостроковій перспективі компанія хоче допомогти світу, маючи ціле місто на кораблі. Вони планують перевозити Юпи по всьому світу та переналаштувати флот відповідно до найбільших потреб планети в будь-якому місці та в будь-який час. Це означає потенційне забезпечення житла для біженців чи розміщення віддалених працівників, які хочуть залишитися в теплому кліматі круглий рік.

Мої відео