УНТ Дніпро

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКОМ ЄС ЖОЗЕПОМ БОРРЕЛЕМ. ВИЗНАЧЕНО ДАТУ НАСТУПНОЇ РАДИ АСОЦІАЦІЇ УКРАЇНА-ЄС

ДЕНИС ШМИГАЛЬ ЗУСТРІВСЯ З ПРЕДСТАВНИКОМ ЄС ЖОЗЕПОМ БОРРЕЛЕМ. ВИЗНАЧЕНО ДАТУ НАСТУПНОЇ РАДИ АСОЦІАЦІЇ УКРАЇНА-ЄС
182729 ПЕРЕГЛЯДІВ

30 листопада відбулася зустріч прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з Верховним представником ЄС Жозепом Боррелем.

На зустрічі обговорювалась ситуація на східному кордоні України та на території незаконно окупованого Криму, шляхи забезпечення безпеки на них. Таке питання загострилося через постійне нарощування військових угрупувань біля українського кордону.

За словами глави Уряду така зустріч є дуже вагомим знаком підтримки України Європейським Союзом. У зв’язку з черговим загостренням безпекової ситуації країною агресором, зокрема шляхом використання Білорусі для ескалації ситуації з мігрантами на кордоні з Польщею, ця підтримка є вагомою для нашої держави.

Прем’єр зазначив: «ЄС повинен бути готовим до посилення санкцій, у разі чергової агресії РФ. Найбільш ефективним засобом є секторальні санкції. Сподіваємось на ухвалення Європейською Радою рішення про їх чергове продовження».

Своєю чергою Жозеп Боррель підкреслив, що Євросоюз підтримуватиме Україну в разі подальшої агресії проти її територіальної цілісності й суверенітету. А також він додав, що ЄС проводить активну комунікацію зі своїми міжнародними партнерами щодо цього питання.

Також, він нагадав, що Україні слід використовувати можливості, які надає Угода про асоціацію між ЄС та Україною, зокрема у сфері правосуддя й верховенства права.

По завершенню Боррель та Шмигаль домовилися про проведення наступної зустрічі Ради асоціації Україна-ЄС у березні наступного року, а також обговорили очікування від шостого саміту Східного партнерства.

 

Мої відео