УНТ Дніпро

Доставка майбутнього – розумні поштові скриньки

Доставка майбутнього – розумні поштові скриньки
153738 ПЕРЕГЛЯДІВ

Скриньки DroneDek – це сучасна відповідь ізоляційним заходам. Логістику США та всього світу чекає справжня революція.

 

Останні два роки карантинних обмежень назавжди змінили те, як ми працюємо та виконуємо рутинні завдання. Віддалене замовлення товарів та доставлення їх без участі людини стали новою реальністю. Спеціально для цього нового світу й розробили DroneDek. Це модифікована версія поштової скриньки майбутнього. Вона встановлюється біля будинку, скринька все ще може приймати звичайні листи та посилки від людини, проте насамперед призначена для роботи з дронами-кур'єрами. Розумні поштові скриньки покликані захистити клієнтів, які чекають на товари або інші відправлення, від приблизно двох мільйонів крадіжок посилок щодня з будинків чи підприємств по всій території США. Спеціальні коробки жорстко кріпляться до тротуарів біля території будинку, обраної для встановлення. Вони підключаються безпосередньо до електричних систем, а також забезпечують резервне живлення від сонячних батарей на кришках. Крім цього, на відміну від наземних транспортних засобів, безпілотні літальні апарати на 92% ефективніші в експлуатації та менше забруднюють довкілля. 

 

Дрони знаходять ці поштові скриньки DroneDek завдяки сигналу GPS. При підльоті сучасні листоноші зависають у повітрі над кришкою та передають код безпеки. Тільки після підтвердження посилка опускається в коробку на тросі. Усередині скриньки розташована камера, за допомогою якої сканується поштовий код, а потім надсилається повідомлення про доставлення. Додатково камера може надіслати зображення доставленого вантажу. Розряджені пристрої можуть приземлитися потім на скриньку та поповнити свою енергію. 

 

Інноваційна скринька здатна забезпечити необхідний температурний режим для вашої посилки. Їжа залишиться теплою, а ліки – охолодженими. Ця особливість можлива через наявність усередині УФ-лампи та іонізатору, який знищить мікробів на поверхні пакування. Користувач може забрати свій товар у будь-який зручний йому час. Для цього потрібно тільки підтвердити особистість власника скриньки біометричним сканером. Також за бажанням можна додати до функціонала DroneDek детектор вибухівки та сканер токсичних речовин. При виявленні загрози система автоматично сповістить спецслужби. Поки розумні поштові скриньки ще не стали на масове виробництво, але їх продаж планують розпочати з наступного року.

Мої відео