УНТ Дніпро

МЕРКОСУР домовились про створення переговорної групи для вирішення проблеми зміни клімату

МЕРКОСУР домовились про створення переговорної групи для вирішення проблеми зміни клімату
13836 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уругвай, Аргентина, Бразилія та Парагвай у п'ятницю оголосили в Глазго про те, що вони дійшли згоди щодо необхідності створення переговорної групи для вирішення проблеми зміни клімату.

Міністри чотирьох повноправних членів МЕРКОСУР, які беруть участь у саміті COP26 щодо зміни клімату в Глазго, наполягали на значущості сільського господарства для глобальної продовольчої безпеки та необхідності вжиття заходів у цьому напрямку, щоб пристосуватися до досягнення цілей Паризької угоди 2015 року.

Міністри охорони навколишнього середовища Уругваю, Аргентини, Бразилії та Парагваю вперше зустрілися у столиці Шотландії та домовилися об'єднати зусилля для спільного вирішення проблеми зміни клімату.

Чиновники підкреслили роль науки, важливість сільськогосподарського виробництва для досягнення продовольчої безпеки та вирішальну роль екосистем для сталого розвитку чотирьох країн.

 

Нельсон Адріан Пенья Робайна з Уругваю сказав, що "Ми домовилися розпочати спільну роботу з екологічних питань через дії співробітництва і таким чином позиціонувати себе як країни-виробники продовольства, які знаходяться на шляху до екологічної відповідальності у своїх виробничих системах, щоб полегшити доступ нашої продукції на ринки, здається ясним і логічним, що країни, які мають однакові інтереси та подібні труднощі, об'єднуються у пошуках спільних цілей ".

Мої відео