УНТ Дніпро

Міжнародна організація праці досягла цільового показника ратифікації Конвенції про соціальне забезпечення

Міжнародна організація праці досягла цільового показника ратифікації Конвенції про соціальне забезпечення
335741 ПЕРЕГЛЯДІВ

Парагвай став 60 країною, яка ратифікувала основну Конвенцію МОП № 102 про соціальне забезпечення, досягнувши мети, поставленої в 2012 році Адміністративною радою МОП.

Конвенція № 102 - єдиний міжнародний документ, заснований на базових засадах соціального забезпечення, який встановлює узгоджені на глобальному рівні мінімальні стандарти для всіх дев'яти галузей соціального забезпечення: медичне обслуговування, виплата через хворобу, виплата з безробіття, допомога по старості, допомога у зв'язку з виробничою травмою, сімейна допомога, допомога у зв'язку з вагітністю та пологами, допомога з інвалідності та допомога з нагоди втрати годувальника.

Він вважається важливим інструментом у розширенні охоплення соціального забезпечення і дає країнам, що його ратифікували, стимул для цього, пропонуючи гнучкість у його застосуванні залежно від їх соціально-економічного рівня.

"Ця ратифікація дуже своєчасна, оскільки вона відбувається під час руйнівної пандемії, яка висвітлила реальність того, що 50 відсотків населення світу, як і раніше, позбавлені прав людини на соціальне забезпечення. Вона визнає важливу роль стандартів соціального забезпечення МОП у створенні універсальних систем соціального захисту, які забезпечують кожній людині доступ до всеосяжного, адекватного та сталого захисту протягом усього життя", - заявив Генеральний директор МОП Гай Райдер.

Протягом останнього десятиліття МОП активно підтримувала значну кількість національних процесів, щоб спонукати країни до ратифікації Конвенції. В результаті за останні 10 років текст Конвенції ратифікували 13 країн, серед яких Аргентина (2016), Бенін (2019), Кабо-Верде (2020), Чад (2015), Домініканська Республіка (2016), Гондурас (2012), Йорданія (2014), Марокко (2019) та інші.

 

Україна ратифікувала Конвенцію лише в 2016 році. 

Мої відео