УНТ Дніпро

98% батьків Львівської, Рівненської і 95% Волинської областей скористалися послугою єМалятко

98% батьків Львівської, Рівненської і 95% Волинської областей скористалися послугою єМалятко
3518 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року майже 26 тисяч батьків Львівської, Рівненської і Волинської областей зареєстрували народження своїх дітей користуючись сервісом єМалятко. Батьки активно продовжують користуватися комплексною послугою, відтак минулого місяця Львівська та Рівненська області стали лідерами по Україні щодо користування послугою єМалятко. Загалом відділами ДРАЦС Західного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Львів) впродовж січня-жовтня прийнято 25 839 заяв на отримання єМалятко та надано послуг:
Львівська область - 12814 заяв та 49156 послуг
Рівненська область - 6931 заява та 27405 послуг
Волинська область - 6094 заяв - 27835 послуг
Сервіс користується шаленим попитом у новоспечених батьків, адже лише за однією заявою можна отримати до 9 найпопулярніших послуг при народженні дитини - зазначає Тарас Грень, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів). Більше того, сервіс єМалятко доступний і на порталі Дія. До слова, 2360 батьків подали заяви онлайн, не виходячи із дому, через портал Дія.
Щоб отримати послугу необхідно мати мінімум документів: паспорти батьків, номер медичного висновку про народження дитини, або оригінал медичного свідоцтва (форма 103/о). Під час заповнення заяви також знадобляться:номер платника податків обох батьків, УНЗР одного з батьків (для отримання УНЗР дитини),інформація про дату, місто та відділ ДРАЦС, який зареєстрував шлюб, номер банківського рахунку в форматі IBAN (для нарахування допомоги на дитину), підтвердження про оплату адміністративного збору (для реєстрації місця проживання дитини).
Нагадуємо, що батьки повинні зареєструвати народження дитини не пізніше одного місяця від дня її народження. Державна реєстрація проводиться в день звернення і за місцем народження дитини або місцем проживання одного з батьків.

Мої відео