УНТ Дніпро

420 тис доларів США, 250 тис євро, 300 тис грн та коштовності - за підозрою у грабежі двох громадян Російської Федерації взято під варту

420 тис доларів США, 250 тис євро, 300 тис грн та коштовності - за підозрою у грабежі двох громадян Російської Федерації взято під варту
76341 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Бориспільської окружної прокуратури обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою двом громадянам Російської Федерації, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні грабежу в особливо великих розмірах і незаконному зберіганні зброї та боєприпасів (ч. 5 ст. 186,  ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, у серпні поточного року підозрювані, разом з двома спільниками, проникли до одного з будинків у с. Гнідин Бориспільського району. Чоловіки зв'язали руки, ноги та накинули на голову ковдру 74-річній жінці, яка у той час знаходилася у будинку, і заволоділи ювелірними виробами й грошовими коштами в розмірі 420 тис доларів США, 250 тис євро та 300 тис грн, після чого з місця скоєння злочину зникли.

Правоохоронцями встановлено та затримано двох осіб у столиці. За результатом проведення невідкладного обшуку за місцем їх проживання виявлено та вилучено два корпуси РГД-5, два запали до РГД-5,  200 набоїв до вогнепальної зброї, знаряддя для вчинення злочину та засоби конспірації.

Досудове розслідування триває та здійснюється Бориспільським райуправлінням ГУ Нацполіції у Київській області.

Санкція статей передбачає до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    

Мої відео