УНТ Дніпро

Інформаційне агентство : Серед усіх регіонах світу, крім Європи, скорочується число нових випадків COVID-19

Інформаційне агентство : Серед усіх регіонах світу, крім Європи, скорочується число нових випадків COVID-19
427598 ПЕРЕГЛЯДІВ

Число нових випадків COVID-19 та летальних випадків продовжує скорочуватися - це стосується всіх регіонів планети, крім Європи. Там ситуація залишається без змін. Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я в своєму щотижневому бюлетені.

На глобальному рівні, число нових випадків за тиждень, з 27 вересня по 3 жовтня зменшилось на 9%. Дана позитивна динаміка триває з серпня. Африканський континент на першому місці по скороченню захворюваності (43%), на другому – Східне Середземномор’я (21%), далі слідує Південно-Східна Азія (19%). Загальна кількість виявлених інфікованих на COVID-19 перевищує 234 мільйони, майже 4,8 млн осіб померло, згідно з офіційними даних.

Серед усіх регіонів, окрім Америки та Європи, динаміка смертності від коронавірусної інфекції знижується. Найбільше скорочення – в Африці. У порівнянні з минулим тижнем показник смертності там знизився на 25%.

Найбільше число нових та летальних випадків COVID-19 на 100 тис. населення спостерігається в Європі та країнах Америки. За кількістю інфікованих на минулому тижні на першому місці були США (760 571 випадок), далі – Великобританія (239 781), третє місце – Туреччина (197 277).

Мої відео