УНТ Дніпро

Журналісти-розслідувачі зібралися у Брюсселі на UNCOVERED 2023

Журналісти-розслідувачі зібралися у Брюсселі на  UNCOVERED 2023
357606 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 і 13 жовтня пройшла четверта щорічна конференція IJ4EU, присвячена транскордонній журналістиці розслідувань у Європі.
 
Директор міжнародного медіа-проєкту NewsPrice в Україні Анатолій Шалаєв, будучи у столиці Євросоюзу, звісно не міг пройти поруч Європарламенту та Європейської комісії, з якою NewsPrice співпрацює, і пропустити таку важливу подію.
Анатолій Шалаєв
Серед спікерів - державний секретар з федеральних, європейських і міжнародних справ Доктор Марк Шпайх, Генеральний директор з комунікаційних мереж, контенту та технологій Європейської комісії Карлос Перес Маестро, Тімоті Лердж, директор незалежних медіа-програм Міжнародного інституту преси, Златіна Сідерова з Європейського центру журналістики тощо.


 
Говорили про ШІ в журналістиці - можливості, виклики та висновки ICIJ, етичні дилеми дослідження міграції, про розслідування війни в Україні: перспективи та підводні камені транскордонного репортажу, погляд на навколишнє середовище - як корпоративні інтереси коштують Землі, про роботу транскордонних команд, туманне фінансування європейської політики, про супутникову журналістику тощо.
 
«Радий був знову долучитися до дискусій у великій європейській сім’ї журналістів-розслідувачів. Цей досвід, порушені теми, цікаві люди, нові знайомства є великим надбанням знань у сучасному світі, який неодмінно будемо застосовувати на практиці», - прокоментував Анатолій Шалаєв.


 
Нагадаємо, UNCOVERED — щорічна конференція програми «Журналістичне розслідування для Європи » (IJ4EU). Організований Європейським центром свободи преси та медіа у партнерстві з Міжнародним інститутом преси та Європейським центром журналістики, UNCOVERED об’єднує журналістів-розслідувачів, спонсорів, політиків та членів громадянського суспільства для обговорення можливостей та викликів транскордонної журналістики-розслідування.

 

Теги: NewsPrice,Єврокомісія,Анатолій Шалаєв,розслідувачі
Мої відео