УНТ Дніпро

Прокурори Донеччини обговорили важливість дотримання прав людини під час збройного конфлікту на Донбасі

Прокурори Донеччини обговорили важливість дотримання прав людини під час збройного конфлікту на Донбасі
171661 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під головуванням заступника керівника Донецької обласної прокуратури Сергія Зайця проведено робочу зустріч з представниками Маріупольського польового офісу Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Участь у заході взяли представники управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях та в умовах збройного конфлікту обласної прокуратури, представники місії ООН Олексій Бодня та Сергій Ішинов.

«Звіти, отримані від Моніторингової місії ООН – є одним із ключових джерел отримання достовірної інформації під час документування фактів правопорушень та злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту на тимчасово окупованій території Донбасу. Отримані дані використовуються нами для реєстрації як нових кримінальних правопорушень, так і для розслідування вже відомих злочинів», - підкреслив Сергій Заєць.

Під час зустрічі присутні обговорили механізми подальшої співпраці у питанні виявлення, документування та розслідування найтяжчих злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, недопущення порушення прав людини у ході слідства та судового розгляду кримінальних проваджень.

Мої відео