УНТ Дніпро

Пожежі в Каліфорнії - найбільші за останні роки, є жертви

Пожежі в Каліфорнії - найбільші за останні роки, є жертви
23322 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гевін Ньюсом , губернатор Каліфорнії , назвав сезон природних пожеж 2020 року історичним, адже за тиждень пожежа в штаті охопила територію в більше ніж 4, 8 тис. кв. км.

Губернатор повідомив, що у штаті цього року понад 5,6 тис. кв. км угідь постраждали від пожеж, тоді як минулого року пожежа охопила понад 226 кв. км, а за останні п'ять років середня площа постраждалих від пожеж земель становила приблизно 1,8 тис. кв. км на рік.

Влада штату доповідає , що пожежі забрали життя вже семи осіб та зруйнували близько 1,2 тис. Домогосподарств. Понад 170 тис. жителів штату були змушені покинути свої домівки. Було надано притулок понад 2 тис. каліфорнійцям Одних розмістили в готелях, а інших – в житлі готельного типу.
При цьому губернатор похвалив пожежників, які роблять неймовірне ,
працюючи на «передовій».

Для боротьби з численними лісовими пожежами до Каліфорнії прибули пожежні з усього Заходу США,військові літаки і війська національної гвардії.

Ньюсом сказав, що в даний момент вони ведуть боротьбу одночасно з пандемією та з історичними пожежами у всій Каліфорнії. Він рекомендує носити захисні маски не тільки від коронавірусу, а також й від забрудненого повітря.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,лісові пожежі
Автор: News Ukraine
Мої відео