УНТ Дніпро

Порушені трудові права військовослужбовця відновлено

Порушені трудові права військовослужбовця відновлено
276945 ПЕРЕГЛЯДІВ

До системи БПД звернувся військовослужбовець Ігор. До повномасштабного вторгнення він працював у державній установі, а у квітні 2022 року його мобілізували. Роботодавець не виплачував йому середній заробіток, тому Ігор вважав, що його трудові права порушено.

«Коли мене увільнили від роботи у зв’язку з призовом, то перестали виплачувати середній заробіток. З установи, де я працював, отримав пояснення, що за мною зберігаються лише місце роботи та посада. Хоча я знаю, що на той час за мобілізованими зберігався також і середній заробіток», – розповів юристам Ігор.

Представляти інтереси Ігоря в суді було доручено адвокатці, яка співпрацює з системою БПД, Олександрі Приходченко. Яка у позовній заяві вказала, що в липні 2022 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин, згідно з яким слова «зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток» замінено словами «зберігаються місце роботи і посада».

«Отже, до липня 2022 року середній заробіток зберігався за працівниками, призваними на військову службу під час мобілізації», – розповідає Олександра Приходченко.

Суд визнав дії роботодавця протиправними та зобов’язав нарахувати та виплатити належні Ігореві кошти.

Ця справа у Єдиному державному реєстрі судових рішень №560/6791/

Мої відео