УНТ Дніпро

СВЯТО ДІТЯМ ВІД ВІЙСЬКОВИХ

СВЯТО ДІТЯМ ВІД ВІЙСЬКОВИХ
392871 ПЕРЕГЛЯДІВ

У межах цивільно-військового співробітництва, для 40 маленьких мешканців села Шестовиця, що на Чернігівщині, Командуванням Об’єднаних Сил Збройних Сил України організовано відвідання вистави у Національному цирку України.

Зустріч з захисниками України перед початком заходу стала для дітей приємним сюрпризом. Військовики поспілкувалися з малечею й вручили кожному солодкий подарунок.

Як повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, маленькі українці місяць жили в російській окупації та вже встигли відчути на собі наслідки війни.

- Наша мета подарувати цим дітям радість і позитивні емоції, які б змогли стерти з їхньої пам‘яті всі ті страхи і травмувальні спогади, – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв. 

Командувач додав, що військовослужбовці ЗС України докладатимуть максимум зусиль і робитимуть все для тобто, аби діти почували себе в безпеці.

Варто зазначити, що серед глядачів вистави також був присутній маленький Герой Єгор Шемет, якого нещодавно Президент України нагородив за величезну сміливість та мужність. 

Хлопчик з бабусею ховався у погребі й щосили намагався піклуватися про рідних. 

Зараз Єгор хоче якнайшвидше відремонтувати свій дім, який знищили російські війська, та допомогти старшому брату, котрий після сильних вибухів майже не говорить.

Вже сьогодні він будує плани на майбутнє – хлопчик мріє стати військовим. 

– Нас не перемогти, якщо в нашій країні ростуть такі діти. Коли хочеться зазирнути в майбутнє України, варто глянути на маленьких українців і зрозуміти, що воно прекрасне й заради нього варто відчайдушно боротися, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Допомогу у проведенні акції надав український культурний центр «Дніпро» і громада українців м. Баффало, США, на чолі з Романом Коваликом та Петром Петришиним. 

Нагадаємо, що село Шестовиця Чернігівської області з 28 лютого по 31 березня було в російській окупації. За час окупації російські військові розстрілювали колони мирних мешканців, які намагалися покинути населений пункт, грабували помешкання й позбавляли жителів села будь-якої комунікації.

Мої відео