УНТ Дніпро

Максимів Юрій Степанович - військовий комісар, що сприяє безпеці та обороні Києва

Максимів Юрій Степанович - військовий комісар, що сприяє безпеці та обороні Києва
328047 ПЕРЕГЛЯДІВ

Максимів Юрій Степанович

У часи серйозної небезпеки для держави військове керівництво бере на себе провідні функції і стає навіть більш важливим за міського чи обласного голів. Саме від їх професійних та людських якостей залежить організація захисту міст та країни в цілому. А якщо йдеться про Київ як основну фортецю незалежності України, то посаду провідного військового комісара міста та області має займати справді достойна особистість.

Саме таким є полковник Юрій Максимів. Він вже кілька років є військовим комісаром Київського обласного військового комісаріату. З початком війни Юрій Степанович не зрадив своїй присязі та вже протягом кількох тижнів гідно виконує покладені на нього обов'язки.

Максимів Юрій Степанович : Факти з біографії 

Юрій Степанович Максимів народився 1973 року. Про кар’єру військового та можливість у буквальному сенсі захищати свою батьківщину він мріяв зі шкільних років. До лав Збройних сил України вступив у 1991 році і з того часу постійно працював у військовій сфері держави, постійно підвищуючи свої професійні якості. Так, 2012 року Юрій Степанович отримав диплом Національного університету оборони України.

Поточну посаду військового комісара Київського обласного військкомісаріату він успішно займає з квітня 2019 року.

Максимів Юрій Степанович : Особливості роботи та досягнення на військовій службі

Як відомо, військові комісаріати — важлива частина Збройних сил України навіть у мирні часи. Саме вони займаються питанням мобілізації, комплектування особового складу у війська, тим самим значним чином впливаючи на обороноздатність держави. Зараз, коли саме існування України та її незалежність, а також життя громадян напряму залежать від роботи ЗСУ, професіоналізм Юрія Степановича та його підлеглих і колег має першочергове значення. Військовий комісаріат здійснює оповіщення, збір та постачання людських та транспортних мобілізаційних ресурсів. У комісаріаті, який очолює Юрій Степанович, а також інших підрозділах цієї структури формують команди солдатів, сержантів, офіцерів запасу, які будуть відправлені до військових частин ЗСУ для захисту України. Тут приймають добровольців, як тих, хто ніколи не був на справжній війні, так і тих, хто вже захищав наші кордони на сході, формують військові підрозділи та направляють їх до пунктів призначення залежно від оборонних потреб.

Ще задовго до початку збройного вторгнення Росії на територію України Юрій Максимів висловлювався на користь введення більш жорсткого підходу до мобілізації населення. Зокрема, розуміючи важливість високої обороноздатності країни, він виступав за посилення відповідальності від ухилення від військової служби.

Другий момент, який поборював Юрій Максимів ще з мирних часів – зменшення тривалості проходження обов’язкової служби до шести місяців, але з більш якісною підготовкою. Так, з початком війни з Росією стало зрозуміло, наскільки важливим є правильний вишкіл призовників та повна готовність більшості громадян призовного віку до служби в умовах загальної мобілізації.

Наразі, як показує практика після майже трьох тижнів бойових дій на території України, Київський обласний військовий комісаріат демонструє дуже хороші результати: оборонна здатність столиці працює на повну потужність, робота представників Територіальної оборони міста та області скоординована та організована. Те, наскільки ефективним є військкомісаріат, значною мірою є результатом наполегливої роботи його очільника. З початку російсько-української війни спеціалісти структури під керівництвом Юрія Степановича та його підлеглих розглядають заяви добровольців та працюють над покращенням обороноздатності держави майже цілодобово.

Теги: Максимів Юрій Степанович,Оборона Києва
Мої відео