УНТ Дніпро

Оновлення на Рівненщині

Оновлення на Рівненщині
186613 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Рівненщині нове рішення прийняли члени комісії з питань найменувань міських об’єктів, встановлення анотаційних дошок, пам’ятних знаків та меморіальних. Нововведенням стало перейменування деяких провулків та вулиць на честь Героїв, загиблих в ООС/АТО. Не  менш важливим стало й рішення стосовно встановлення пам’ятної дошки подружжю Гаврюшенків у мікрорайоні «Гармонія».   

За рішенням членів комісії, вулиці будуть перейменовані на честь рівненських героїв, які загинули, захищаючи рідну землю у війні на Сході країни. Вулиці та провулки мікрорайону будуть названі на честь таких відомих Героїв, як Андрій Ременюк, В’ячеслав Мірошник, Ігор Зініч, Дмитро Свідерський, Олександр Борисенко, Тарас Гарбарчук, Євген Рєпін, Тарас Білоцький та Дмитро Гузик.

Окрім цього, також було прийнято рішення щодо встановлення меморіальної дошки почесній громадянці Рівного Аталії Гаврюшенко та артисту України Анатолію Гаврюшенку. Дошку планують розмістити на будинку, де раніше проживало подружжя, щоб жителі міста знали та пам’ятали своїх визначних співвітчизників.

У Рівненській міській раді повідомили, що рішенням комісії буде підготовлено проєкт, де приймуть остаточне рішення щодо нововведення.

Мої відео