УНТ Дніпро

Відбулася урочиста Академія з нагоди відкриття Навчально-наукового інституту іноземних мов

Відбулася урочиста Академія з нагоди відкриття Навчально-наукового інституту іноземних мов
203567 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 лютого 2024 р., у День єднання, освітяни м. Полтави та Полтавської області згуртувалась у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка з нагоди відкриття Навчально-наукового інституту іноземних мов. У цей день університетська спільнота вшановувала досягнення, відзначала минуле та демонструвала своє прагнення до кращого майбутнього. День став символом єднання, співпраці й натхнення.

Організаційні засади з погоди відкриття Навчально-наукового інституту іноземних мов, ініційовані ректоркою професоркою Мариною Гриньовою, регламентовані Положенням про навчально-науковий інститут іноземних мов від 22 вересня 2023 року.

Урочистості розпочалися з виступу учнівського гурту барабанників «Ліра». Святкових акордів до Дня єднання додав музичний дарунок колективу «Живі барабани» під керівництвом Євгена Дудника. Виступ вразив аудиторію захопливою та енергійною грою. Їхні ритми буквально зачарували слухачів, викликавши неймовірні емоції. Виступ «Живих барабанів» – це справжнє музична пригода, що залишає невимовне враження та надихає на нові досягнення.

Почесні гості, учні, студенти, співробітники ПНПУ створили символічний потік єднання з прапорів країн наших міжнародних Університетів-партнерів та, узявшись за руки, під супровід барабанів піднялись до великої актової зали університету. Кожен прапор є символом нашої глобальної співпраці та взаєморозуміння, відображаючи спільні зусилля з розвитку міжнародного співробітництва. Символічний потік прапорів втілює наше прагнення до миру, взаєморозуміння та взаємоповаги.

У залі зібрались учні й вчителі іноземних мов, представники адміністрації шкіл м. Полтави та Полтавської області, які взяли участь у пісенному  флешмобі «We are the world». Почесні гості, ректорат та студрада університету утворили на великій сцені символічний ланцюг єднання разом із глядацьким залом, а учнівська й студентська молодь утворила з жовто-блакитних аркушів прапор України.

До присутніх звернулася ректорка Марина Гриньова, яка наголосила на важливості створення нового структурного підрозділу університету й зауважила про must have – нагальну потребу й вимогу часу – володіння декількома іноземними мовами для кожної сучасної людини. Марина Вікторівна подякувала директорам шкіл та полтавській громаді за укладені меморандуми про співпрацю та запросила всіх випускників шкіл навчатися в Полтавському педагогічному університеті, двері якого завжди відкриті для кожного, хто прагне здобути якісну освіту.

З вітальним словом на сцені виступили Валерій Пархоменко, перший заступник міського голови м. Полтави, і Олег Діденко, депутат Полтавської обласної ради, голова комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури.

Гурт барабанників «Ліра» Маячківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені академіків Левицьких Нехворощанської об’єднаної територіальної громади під керівництвом Сергія Романченка створив урочисту та піднесену атмосферу. Одним із яскравих прикладів вдалого керівництва і відданості принципам культурного розвитку є директор Маячківського закладу освіти Василь Маслей, який турбується про розвиток культурного життя школи та виховання молодого покоління.

Ведучими концерту святкової програми стали студенти Навчально-наукового інституту іноземних мов – Давид Якименко, Вікторія Кравченко, Влад Ганнущенко, Софія Зоріна. Зі сцени лунали українська, англійська, німецька мови.

У рамках університетського заходу були представлені різноманітні виступи, які вразили гостей своєю творчістю та мистецтвом. Серед них:

– Демонстрація колекції вишиванок «Квітуча перлина України», виконаних в техніці вишивки бісером студентами факультету технології та дизайну під керівництвом декана факультету Юлії Срібної.

– Хореографічне оформлення та дефіле за участю народного ансамблю сучасного балету «Марія», народного хореографічного колективу «Міленіум» і студентів факультету технології та дизайну під керівництвом завідувачки кафедри мистецтвознавства та позашкільної освіти Марини Погребняк.

– Виступ KVITOGRAI DANCE SCHOOL та номери «Привітальна. Козацька слава» та «Гуляли козаки».

– Англомовна пісня у виконанні Єремії Юртаєва з акомпанементом гітариста Іллі Романа.

– Виступ творчої лабораторії кафедри хореографії Народний ансамбль танцю «Весна».

– Музична локація «Music Unites the Word» за участю студентів Навчально-наукового інституту іноземних мов, які виконали пісні англійською мовою відомих гуртів The Beatles та Nirvana.

– Вірш німецькою мовою «Denglisch» у виконанні Єлизавети Холод, студентки Навчально-наукового інституту.

Брифінг та телеміст з міжнародними партнерами за участю Почесного консула Литви Володимира Пилипенка, представниці консульства Азербайджану Тетяни Соломки відбувся в студентській рекреації. Брифінг супрововодив своїм виступом гурт барабанників «Ритм».

Авторські пісні з нагоди відкриття ННІ іноземних мов записали Андрій Петрушов та доцентка кафедри англійської та німецької філології Наталія Петрушова. Патріотичний вірш «Victory day» виконав студент Навчально-наукового інституту іноземних мов Артем Єфименко.

Директор Навчально-наукового інституту іноземних мов Марина Зуєнко презентувала структуру новоствореного інституту та окреслила традиції та перспективи іншомовної освіти в університеті.

Зоя Присяжнюк, начальниця відділу освіти, сім’ї, молоді і спорту Диканської селищної ради, від імені ради щиро привітала колектив університету на чолі з ректоркою.

З вдячністю та гордістю ми отримали поздоровлення із багатьох куточків нашої планети. Це свідчення того, що наш університет має міцні зв’язки і світове визнання, а також є частиною глобальної освітньої спільноти. Завдяки підтримці відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків, зокрема його очільниці Ірини Когут, Навчально-науковий інститут іноземних мов має досвід потужного міжнародного співробітництва.

Висловлюємо подяку представникам Полтавської освітянської громади. Серед гостей були директори шкіл, які отримали подяки за активну співпрацю з підготовки кваліфікованих фахівців, вагому допомогу в розробці та оновленні освітньо-професійних програм університету та високий професіоналізм у галузі освіти.

До уваги гостей свята на всіх факультетів університету були зорганізовані тематичні локації. На локації, що розташовувалася в аудиторії 431 Навчально-наукового інституту іноземних мов, проректор з наукової роботи професор Василь Фазан представив програму «Ексес». Детальніше з можливостями означеної програми ознайомила доцентка кафедри англійської та німецької філології Ірина Школа. Також у рамках заходу відбувся відеозвязок з Regional English Language Officer (відповідальною за мовну політику та питання освіти від Посольства США) Джен Макартур.

Окрема подяка Валентині Орєховій та бібліотеці за виставку книг та науково-методичної літератури. Сценаристами та режисерами дійства стали голова Ради з виховної діяльності Людмила Гомля, доцентки кафедри англійської та німецької філології  Євгенія Вєнєвцева, Вікторія Кравченко, Оксана Рудич, Лідія Черчата.

Підкреслимо, що гасло «Inspired for Learning» Навчально-наукового інституту іноземних мов  символізує філософію навчання в новоствореному структурному підрозділі. Цей принцип покликаний надихати студентів ПНПУ імені В. Г. Короленка до постійного навчання та самовдосконалення. Ми прагнемо зробити навчання цікавим, захопливими та значущим для кожного студента.

 
Мої відео