УНТ Дніпро

Мінування шкіл у Кривому Розі

Мінування шкіл у Кривому Розі
162039 ПЕРЕГЛЯДІВ

По всій Україні йдехвилямінувань шкіл та лікарень.

Кривий ріг, також став учасник цьогофлешмобу”, вже другий тиждень місто сидить в очікувані нової інформації, щодо ситуації про замінування.По місту вже ходять чутки, що школи продовжують звичне навчання, тільки після спеціального повідомлення, до того часу всі повинні займатися дистанційно.

Перша інформація про мінування шкіл у декількох районах з'явилася 13 січня. Всіх, хто знаходилися у школі було евакуйовано, до того, часу поки споруди не були перевірені правоохоронцями.

У той же день, зявилася інформація про вибухівку у торгово-розважальних центрах по всьому місту.

17 січня також надійшло анонімне повідомлення, щодо замінування 88 школи, школярів та педагогів було евакуйовано. Пізніше правоохоронці дізналися всі деталі справи.

Зясувалося, що начебто мінування було просто приводом не йти на навчання. За інформацією правоохоронців 13-хлопець просто не хотів йти на навчання, та не знайшов нічого кращого, як звернутися, до свого 21-річного товариша, та попросити повідомити того, про вибухівку у школі

Хлопців було швидко знайдено.

За повідомлення про хибне мінування за законом передбачається кримінальна відповідальність. Я зясувалося у ході розслідування, для 13 -річного порушника, це вже не перше начебтомінуванняшколи. За попередній хибний виклик, хлопця вже судили.

Сьогодні, 18 січня надійшло чергове повідомлення про можливий вибух ВСІХ шкіл міста. Була проведена евакуація дітей та учителів шкіл.

Як повідомляється, інформація надійшла сьогодні вранці до електронної пошти криворізького відділу СБУ, згодом про повідомлення було передано в поліцію.

У повідомлені, зловмисник представився шпигуном російської розвідки та повідомив про те, що вибух станеться найближчі 3 години, якщо на його картку не буде перераховано 50 тисяч гривень.

Як повідомили у Криворізькому відділенні ДСНС України в Дніпропетровській області, наразі правоохоронці (вибухотехніки, кінологи, тощо) перевіряють 16 учбових закладів. Підрозділи "рятівників" поки що не залучалися. В поліції підтвердили цю інформацію і зазначили, що протягом дня будуть перевірені на наявність вибухівки усі учбові заклади

 

Частина навчальних закладів вже прийняли рішення та перевела учнів на дистанційне навчання.

Мої відео