УНТ Дніпро

Неочікуваний виліт збірної Німеччини з ЧС-2022. Збірна Уругваю звинувачує ФІФА в цькуванні та інші найважливіші події чемпіонату світу

Неочікуваний виліт збірної Німеччини з ЧС-2022. Збірна Уругваю звинувачує ФІФА в цькуванні та інші найважливіші події чемпіонату світу
319034 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вдруге за останні 68 років Німеччина не зуміла подолати перший раунд світової першості з футболу. Чотири роки назад на чемпіонаті світу в Росії німці показали такий самий результат, зупинившись на стадії 1/8 фіналу.

Авторське право: Thomas Boecker/DFB

Президент організації Бернд Невендорф прокоментував виліт Німеччини так: “Можете уявити, як ми розчаровані. Цей виліт - надзвичайно болючий. Але ми мусимо дивитися вперед й очолити процес [визначення того], як ми з цим впораємося. Ми очікуємо, що спортивна дирекція проаналізує цей турнір та розробить план на домашній чемпіонат Європи 2024 року. Цей аналіз має включати [процес] розвитку збірної з 2018 року. Це вимога, яку ми висуваємо. Потім ми продовжимо діалог 

 

Це особливо важливе планування для майбутнього команди, оскільки наступний мундіаль пройде в Німеччині.

Луїс Суарес в обіймах партнерів Джерело: Reuters

 

Збірній Уругваю також довелось закінчити виступ на цьому чемпіонаті тому, що вони посіли 3 місце в групі. Вперше з 2006 року Уругвай не візьме участь в плей-оф. 

Головний тренер збірної висловив своє незадоволення діями суддів на цьому турнірі, а також додав коментар, щодо виступу своєї команди на чемпіонаті світу: Ми виклалися повністю. Команда зробила все, що їм було потрібно для виходу з групи. З футбольної та психологічної точок зору - в плані гри, голів, моментів, з урахуванням тих, яких нас позбавили. Але це футбол, й ми повертаємося додому з гірким присмаком”. 

Також не можемо пройти повз ситуації, яка виникла на полі під час матчу Уругваю проти збірної Гани. Під час другого тайму між гравцями збірної Уругваю та німецьким арбітром виникла суперечка. Її причиною стало падіння Едінсона Кавані у штрафному майданчику суперника, через яке уругвайська команда вимагала пенальті. Але суддя порушення правил в цьому епізоді не помітив. 

Після закінчення матчу гравець збірної Уругваю Едісон Кавані штовхнув на землю екран системи спостереження VAR, а його напарник по команді Хосе Хомінес висловив своє незадоволення в одну з камер, яка знімала матч.

 

Луїс Суарес. Фото — championat.com

Капітан збірної Уругваю Луїс Суарес на своїй офіційній сторінці в мережі твітер звинуватив ФІФА в несправедливому ставленні до їхньої команди. 

 

"Дуже боляче прощатися з таким чемпіонатом світу, але ми знаємо, що зробили все для нашої країни. Пишаюся тим, що я уругваєць, навіть якщо нас не поважають. Дякую всім уругвайцям, які підтримували нас у кожному куточку світу. Здається, що Уругвай повинен мати більше популярності, щоб моїм дітям дозволили пройти. Але це ФІФА. Я хотів обійняти своїх дітей і дружину [після гри], але підійшли люди з ФІФА і сказали, що вони не можуть дозволити моїм дітям спуститися. Але днями гравець збірної Франції перебував зі своїми дітьми на лаві запасних. Я запитав, чому вона [ФІФА] завжди проти Уругваю” - наголошує Луїс Суарес.

Перші чвертьфіналісти ЧС-2022

Авторське право: 2022 Getty Images

Першим, хто зумів пройти в 1/4 фіналу чемпіонату світу 2022 з футболу стала команда збірної Нідерландів, яка знищила свого супротивника збірну США з рахунком 3:1. Це втретє поспіль, коли команда виходить в плей-оф.  

Востаннє збірна вилітала в першому етапі в 2006 році, тоді вони поступились збірній Португалії. 

Тренер Нідерландів Луї Ван Ґалл прокоментував виступ своєї команди так: “Могло бути значно краще. Але ми побачили кілька чудових голів: перші два й третій. Наш контроль м'яча все ще недостатньо якісний. Але ми добре захищалися. Наш план полягав у тому, аби створювати вільний простір. І саме це сталося”. 

 

Також він додав, що команда втрачала м’яч в необов’язкових ситуаціях, тому вони мають це виправити, інакше не зможуть стати чемпіонами світу. "Вихід у чвертьфінал - це вже дуже добре, на мою думку” - вважає Луї Ван Ґалл.

Ювілейна гра для капітана збірної Аргентини

Джерело: Dynamo.kiev.ua

Друга команда, яка пройшла в 1/4 фіналу стала збірна Аргентини, яка змогла обіграти команду Австралії з рахунком 2:1. 

Це був 1000 матч для капітана збірної Аргентини Ліонеля Мессі. 

Зі слів самого гравця, цей матч був важким для його команди. Хоча їх домінація була відчутна протягом всього матчу. У них не було проблем наприкінці матчу, але вони хотіли, щоб матч швидше закінчився.  

“У нас було не дуже багато часу на відновлення, ми були виснажені” - коментує Ліонель Мессі. 

 

Нагадаємо, що свій перший професійний матч Мессі зіграв 16 жовтня 2004 року, тоді його дебют відбувся в команді “Барселона”. Цілих 778 матчів він встиг зіграти за Барселону. Ще 169 за збірну Аргентини та 53 за "Парі Сен-Жермен".

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги: Ліонель Мессі,ЧС 2022,Збірна США ,Нідерланди, плей-офф
Мої відео