УНТ Дніпро

Хто стане триразовим чемпіоном: Аргентина і Франція зіграють у фіналі чемпіонату світу-2022

Хто стане триразовим чемпіоном: Аргентина і Франція зіграють у фіналі чемпіонату світу-2022
369524 ПЕРЕГЛЯДІВ

Команди Ліонеля Мессі та Кіліана Мбаппе розіграють звання чемпіонів світу у неділю, 18 грудня. Аргентинці і французи вже мають у своєму активі по два Кубка світу. 

На чемпіонаті світу 2022 завершились поєдинки 1/2 фіналу. Попри неочікуваний склад команд матчі не подарували багато інтриги і завершились невдало для аутсайдерів.

У вівторок Аргентина розгромила хорватів, забив команді Даліча три "сухих" м'ячі. А у середу тріумфували французи, які на класі переграли сенсаційну збірну Марокко, пише 24 канал.

Таким чином стала відома пара, яка у фіналі ЧС-2022 побореться за звання чемпіонів світу – Аргентина проти Франції. Вирішальний поєдинок Мундіалю відбудеться у неділю, 18 грудня, в Лусаїлі. Початок – о 17:00 за київським часом.

Франція захищатиме трофей

"Ле Бле" є чинними чемпіонами світу. Чотири роки тому команда Дідьє Дешама переграла у результативному фіналі Хорватію (4:2) і здобула Кубок світу.

Всього французи двічі вигравали чемпіонату світу. Окрім 2018 року, "півні" брали Кубок світу на домашньому турнірі у 1998 році. Єдиний раз французи поступились у фіналу у 2006 році, коли Зідан врізав Матерацці головою, а Італія виграла в серії пенальті.

Аргентина у шостому фіналі

Що стосується аргентинців, то "альбіселесте" також є двократними чемпіонами світу. У 1976 році Маріо Кемпес і компанія тріумфували на домашньому ЧС, а вже за вісім років у 1986-му не було рівних неймовірній команді з Дієго Марадоною.

Окрім цього, у Аргентини ще були три програшних фінали. На першому в історії Мундіалі у 1930-му "срібна команда" програла Уругваю. Потім були дві вище згадані перемоги, а третє золото аргентинці могли здобути у 1990 році.

Тоді німці здобули мінімальну перемогу завдяку голу Бреме з пенальті. Останній раз Аргентина зупинилась за кроку від Кубка світу у 2014 році, коли на їх шляху знову стала Німеччина (1:0 завдяки голу Гьотце в екстратаймі).

Історія зустрічей

Команди грали одна з одною 12 разів і перевага на боці Аргентини – шість перемог против трьох нічиїх і трьох тріумфів Франції. При цьому збірні тричі зустрічались на чемпіонатах світу і там також перевага на боці "альбіселесте".

Що цікаво, після кожної зустрічі команд переможець їх дуелі виходив у фінал ЧС. У 1930 році Аргентина мінімально переграла французів у групі і взяла у підсумку срібні медалі.

У 1978 році Аргентина знову виграла у Франції в групі (2:1) і нарешті виграла Мундіаля. А третя їх битва пройшла на ЧС-2018. Тоді в 1/8 фіналу "Ле Бле" перестріляли Мессі і компанію з рахунком 4:3 і пройшли далі, у підсумку вигравши турнір.

Джерело

Теги: Ліонель Мессі ,Мессі ,Ліонель Мессі Вікіпедія,Мессі Вікпедія,Мбаппе,Мбаппе Вікіпедія,Кіліан Мбаппе,Кіліан Мбаппе Вікіпедія,Спорт,Новости спорта,Новини спорту,Спортивные новости,Спортивні новини,футбол, новини футболу,новости,Новости футбола,новини,ЧМ, ЧМ 2022, ЧМ-2022,Чемпионат Мира,Чемпионат ,Чемпионат мира-2022,Чемпионат Мира 2022,Кубок світу,Аргентина,Франція,Аргентина – Франция,Аргентина – Франция 18 декабря,фінал,фінал ЧС,фінал ЧС-2022,фінал Чемпіонату Світу,фінал Чемпіонату Світу-2022,фінал Чемпіонату Світу 2022,Чемпіонат Світу,Чемпіонат ,Чемпіонат Світу 2022,ЧС,ЧС-2022,ЧС 2022,Даліч,Даліч Вікіпедія,Златко Даліч,Златко Даліч Вікіпедія,підопічні Златко Даліча,Далич ,Далич Википедия,Златко Далич,Златко Далич Википедия, Мундіаль,Мундіаль в Катарі,Мундіаль-2022,Катар,Мундиаль,Мундиаль-2022,Мундиаль в Катаре,Дешам,Дідьє Дешам,Дідьє Дешам Вікіпедія,Зідан ,Зідан Вікіпедія,Марко Матерацці,Матерацці,Марко Матерацці Вікіпедія,Матерацці Вікіпедія,Маріо Кемпес,Кемпес,Маріо Кемпес Вікіпедія,Кемпес Вікіпедія,Дієго Марадона,Марадона,Дієго Марадона Вікіпедія,Марадона Вікіпедія,альбіселесте,Андреас Бреме,Бреме,Андреас Бреме Вікіпедія,Бреме Вікіпедія,Олів'є Жиру ,Хуліан Альварес,Альварес,Жиру ,Жиру Википедия,Оливье Жиру Википедия,Оливье Жиру,Олів'є Жиру Вікіпедія ,Жиру Вікіпедія ,Хуліан Альварес Вікіпедія,Хуліан Альварес ,Альварес ,Альварес Вікіпедія,Ліонель Мессі та Кіліан Мбаппе поборяться за Кубок світу
Автор: admin.sportcomua
Мої відео