УНТ Дніпро

ППО Patriot для України – важливе рішення уряду Іспанії

ППО Patriot для України – важливе рішення уряду Іспанії
375978 ПЕРЕГЛЯДІВ

Очікується, що ракети ППО Patriot прибудуть на логістичну базу протягом чотирьох днів. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Іспанії.

Міністрка оборони Іспанії Маргарита Роблес оголосила про надходження нової партії великокаліберних артилерійських боєприпасів до України. Крім того, планується відправка додаткових снарядів калібру 155 і 120 мм протягом найближчих місяців.

Також у планах Іспанії на наступні два місяці передача Україні легких та важких кулеметів, захищених логістичних машин на колесах, броньованих машин піхоти, протитанкової зброї та гаубиць польової артилерії. Ці поставки супроводжуватимуться системами протиповітряного спостереження та дистанційного озброєння для захисту від безпілотників, які готує іспанська оборонна промисловість.

Міністрка також підтвердила, що підготовка нових танків Leopard до передачі Україні йде за планом, і перші одиниці техніки будуть готові до кінця червня.

Щодо систем Patriot, Іспанія не буде передислоковувати один зі своїх трьох встановлених комплексів в Україну. Замість цього вони зобов'язалися відправити лише ракети до цих систем.

Раніше британське видання The Financial Times повідомляло, що Греція та Іспанія відчувають тиск з боку своїх союзників у ЄС та НАТО щодо надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони. Це обговорювалося на саміті у Брюсселі минулого тижня.

 

Мої відео