УНТ Дніпро

В Україні загубилось близько 90% американської зброї. Карикатура із Зеленським та передача Криму «на поталу іноземцям-русофобам». Фейки тижня

В Україні загубилось близько 90% американської зброї. Карикатура із Зеленським та передача Криму  «на поталу іноземцям-русофобам». Фейки тижня
430153 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні загубилось близько 90% американської зброї

Російські пропагандисти та проросійські телеграм-канали поширюють повідомлення, в якому йдеться, що Пентагон проводив перевірку зброї, яка надавалась Україні як військова допомога. Таким чином у Пентагоні виявили, що лише 10% зброї в наявності, решта - невідомо де.
Насправді ж Міністерство оборони США на офіційному рівні не робило жодних подібних заяв щодо зброї в Україні. Пентагон дійсно перевіряє списки постаченої воєнної допомоги для України, але ніяких доказів щодо "магічного зникнення" 90% наданої зброї не має.
Російські пропагандисти посилаються на слова Брайана Діна Райта, який працював у Пентагоні до 2015 року, а зараз активно виступає проти надання Україні військової допомоги. Але він не має ніякого відношення до ні до Пентагону, ні до інформації щодо зброї в Україні.

Зеленський у вигляді сарани. Карикатура в Мадриді

Мережею шириться фото, яке нібито зроблене на одній з вулиць Мадрида. На фото зображена карикатура Володимира Зеленського у вигляді сарани, яка пожирає Європейський Союз. У повідомленні додається, що графіті зроблене художниками з мадридської групи Typicaloptical.
Фахівці проєкту MythDetector перевірили інформацію щодо карикатури та вияснили, що це фото змінене за допомогою програмного забезпечення. На фото з місця під назвою Пласа-де-лас-Кортес у Мадриді за 27 грудня такoго графіті не було. Фото вперше було опубліковано на сторінці в Instagram, де раніше публікувались подібні фото з президентом Володимиром Зеленським, створені у програмі фотошоп.
З метою дискредитації Володимира Зеленського, та підтвердження російського наративу, що Зеленський "краде гроші" Заходу, російські пропагандисти створюють подібні карикатурні графіті та безліч сфабрикованих фото.

Президент України пообіцяв віддати Крим та Донбас «на поталу іноземцям-русофобам»

Проросійські джерела поширюють повідомлення про те, що Володимир Зеленський збирається віддати Крим та Донбас "на поталу іноземцям-русофобам", після деокупації цих територій. Автори цих "казок" посилаються на виступ Володимира у Верховній Раді. Але подібних слів у промовах президента ніколи не було.
У щорічному зверненні Президента України він наголошує на відновленні та розбудові країни та тимчасово окупованих територій після війни, і про те, що Україна має надати пріоритетні умови для тих іноземних компаній, які були в Україні або прийшли в Україну під час війни, та які пішли з російського ринку під час війни. 

Російські війська влучили в місце, де проживали іноземні радники та найманці

31 грудня російська ракета влучила в київський готель. Російські пропагандисти почали поширювати повідомлення, про нібито попадання в місце перебування іноземних радників та найманців. Додається, що російська армія знала про заселення в готелі "важливих людей", тому обрали готель за ціль.
Після офіційної заяви міського голови міста Київ Віталія Кличка, що на місці було поранено журналіста з Японії, російські пропагандисти заявили, що він ніякий не журналіст: «Ага, а на фронті всі "водії"».
Терористи виправдовують свою агресію проти цивільного населення тим, що це помста за  знищений у тоді ще окупованому Херсоні готель, де загинув зрадник України Олексій Журавко, а також за вибух у готелі в тимчасово окупованому Донецьку, де постраждав колишній голова "Роскосмосу" дмитро рогозін.
Після вибуху у донецькому готелі росіяни залякували українців масованими обстрілами по місцях дислокації українських топчиновників. Проте очевидно, що терористичній армії не потрібен ні привід, ні конкретні люди для обстрілу. Все робиться заради знищення українського народу, а російські пропагандисти у своїй звичайній манері перекладають відповідальність за злочини наголошуючи на "помсті".
Теги: Російська агресія ,Російське вторгнення в Україну, війна в Україні,Російські пропагандисти,пропаганда,російська пропаганда
Мої відео