УНТ Дніпро

Доступ до правосуддя. Адвокати можуть користуватися транспортом в карантин

Доступ до правосуддя. Адвокати можуть користуватися транспортом в карантин
95003 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Києві почали пускати в: маршрутки, автобуси, трамваї, метророполітен за посвідченням адвоката. По всій території діють обмеження, зумовлені пандемією корона вірусу (COVID-19). Впроваджується локдаун, а суди не зупинили свою роботу та засідання проводяться. Адвокати не можуть потрапити до суду бо в них немає спеціального пропуску до громадського транспорту.
15.04.2021 року, протоколом п. 13 № 34, постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА винесено позитивне рішення, яке стосується пересування адвоката в транспорті під час карантину.
Під час обмежень адвокат виключно з 15 квітня по 30 квітня 2021 року, може пред’явити своє адвокатське посвідчення для проїзду в громадському транспорті, не потрібен спеціальний пропуск. За розпорядженням Київської міської державної адміністрації карантин продовжений до 30 квітня 2021 року.
Київський міський голова Кличко: «Кожного дня збільшується кількість захворювань на (COVID - 19 ), становище в столиці не змінне, чимало людей захворіло та перебувають у важкому стані» Бачимо вихід не навантажувати медичну систему бо у разі збільшення захворюваних, місць в лікарнях не достатньо.

Сьогодні ми розглянули питання на комісії надзвичайних ситуацій по місту Києву про пропуск в транспорт адвокатів, бо їх діяльність не відносять до критичної інфраструктури та вирішили: в них немає спеціальних пропусків, до 30 квітня 2021 року вони можуть пред’являти своє адвокатське посвідчення у всіх видах транспорта.
Вищий антикорупційний суд: після дозволу на користування транспорту просить, звернути увагу, на те що, адвокати не зможуть пропускати засідання. Перенесень на інший час судових засідань не відбудеться за причиною карантинних обмежень.
В Антикорупційному суді повідомили, що в суд зверталися захисники та скаржились, що не можуть потрапити на судове засідання через транспортне обмеження, їм дуже складно добиратися в судові засідання через відсутність спеціальних перепусток.

Теги: Доступ до правосуддя. Адвокати можуть користуватися транспортом в карантин
Мої відео