УНТ Дніпро

Мінфін щодо відкритих даних у сфері місцевих фінансів

Мінфін щодо відкритих даних у сфері місцевих фінансів
381647 ПЕРЕГЛЯДІВ

За результатами засідання фахової мережі з питань місцевих фінансів Асоціації міст України в Міністерство фінансів України надано рекомендації та запитання щодо інструментів роботи із даними у сфері місцевих фінансів.

Про це повідомляє Львівська РВ Асоціації міст України. 
 
Міністерство фінансів України у відповіді від 14.06.2024 повідомило наступне:
 
1. У разі отримання від органів місцевого самоврядування (розпорядників інформації) пропозицій щодо опублікування на вебпорталі openbudget.gov.ua інформації про показники по мережі, штатах і контингентах установ, що фінансуються з їх власних місцевих бюджетів, Міністерство фінансів України розгляне таку можливість.

2. Питання оприлюднення органами місцевого самоврядування інформації у сфері місцевих бюджетів врегульовано статтею 28 Бюджетного кодексу України, статтею 75 Закону України «Про місцеве самоврядування» від 21.05.1997 року № 280/97-ВР та статтею 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» від 13.01.2011 № 2939-VI. Також пунктом 22 Прикінцевих та перехідних положень БКУ установлено, що в умовах воєнного стану не застосовуються норми тільки частини п’ятої статті 28 БКУ.

3. Оприлюднення інформації про бюджетні показники на вебпорталі openbudget.gov.ua відбувається за ініціативою учасників бюджетного процесу, шляхом підписання його електронним підписом, який базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, посадових (уповноважених) осіб.

Місцеві фінансові органи та головні розпорядники коштів місцевих бюджетів передають вищезазначену інформацію до ІАС «LOGICA» відповідно до наказу Мінфіну від 30.08.2021 №488. За наявності атрибута опублікування зазначена інформація в автоматичному режимі публікується на вебпорталі openbudget.gov.ua. 

4. Питання неможливості знайти на сайті openbudget.gov.ua інформацію за певними розпорядниками/одержувачами коштів місцевих бюджетів опрацьовано та станом на сьогодні доступ до даних зазначених місцевих бюджетів на вебпорталі openbudget.gov.ua забезпечено в повному обсязі.

Мої відео