УНТ Дніпро

Обмеження готівкового розрахунку в ЄС

Обмеження готівкового розрахунку в ЄС
390803 ПЕРЕГЛЯДІВ

Готівка буде піддаватися новим обмеженням на території Європейського Союзу (ЄС), в рамках боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. У країнах ЄС вводиться ліміт для готівкових платежів у розмірі 10 тисяч євро, згідно з узгодженою політикою представників Європарламенту та країн блоку. Це ще потребує офіційного затвердження європейським парламентом, повідомляє видання «Фокус» з посиланням на сайт Ради ЄС.

Окрім цього, суб'єкти фінансового моніторингу зобов'язані будуть ідентифікувати особу, яка виконує фінансові операції на суму від 3 тисяч до 10 тисяч євро, навіть якщо це робиться не постійно. Також торговці розкішшю та продавці криптовалют повинні отримувати підтверджувальну інформацію про своїх клієнтів.

Банки, агентства нерухомості, служби управління активами, казино та торгові підприємства будуть важливими учасниками в системі боротьби з відмиванням грошей. Ці нові правила також зачеплять значну частину криптосектору, з особливою увагою до осіб з великими статками у розмірі 50 мільйонів євро.

Постачальники послуг криптоактивів (CASP) будуть обов'язково перевіряти своїх клієнтів, що включає перевірку фактів інформації про них, та повідомляти про підозрілі операції. Також вони застосовуватимуть заходи комплексної перевірки клієнтів під час транзакцій на суму від тисячі євро і вище, зменшуючи ризики, пов'язані з автономними гаманцями.

Додатково, інші сектори, такі як торговці дорогоцінними металами, годинниками, ювелірними виробами, продавці розкішних автомобілів, літаків, яхт, а також торговці предметами мистецтва, підлягатимуть комплексній перевірці і обов'язковій звітності.

Мої відео